Vuelta 2022 – Scorito-tips Vuelta

Geplaatst door

Scorito-tips Vuelta 2022. We geven je per ploeg de beste opties om je vrienden en de computer te verslaan. Inclusief prijzen en beknopte omschrijving waarom je de renner wel of juist niet zou moeten selecteren in je team. We blijven het overzicht aanvullen tot de volledige deelnemerslijst bekend is, dus kom af en toe terug voor een update. Veel succes met de puzzel!

LEES OOK: VUELTA 2022 – VOORSPELLING ALGEMEEN KLASSEMENT
LEES OOK: VUELTA 2022 – VOORSPELLING SPRINTKLASSEMENT
LEES OOK: VUELTA 2022 – VOORSPELLING BERGKLASSEMENT
LEES OOK: VUELTA 2022 – VOORSPELLING JONGERENKLASSEMENT
LEES OOK: VUELTA 2022 – VOORSPELLING ETAPPE 1
LEES OOK: VUELTA 2022 – PARCOURS
LEES OOK: HET VUELTA-DAGBOEK VAN NOSTRAHOEKSTRA
LEES OOK: SFEERIMPRESSIE EN UITSLAG WIELERORAKEL WIELERQUIZ 2022
LUISTER OOK: SCORITO-TIPS VUELTA 2022
LUISTER OOK: DE VUELTA EN HET GEHEIM VAN EEN WIELERPOOLTJES-EXPERT
MELD JE NU AAN VOOR DE WIELERORAKEL SUBLEAGUE OP SCORITO

Scorito-tips Vuelta

AG2R

Ben O’Connor (2,5M) – De 26-jarige O’Connor kon de torenhoge verwachtingen in de Tour niet waarmaken. Hij viel en viel uit in rit 10. Daarna ging de focus meteen op de Vuelta. Kan de Australiër opnieuw bevestigen?
Andrea Vendrame (1,5M) – Vendrame blijft een interessante aanvaller, die goed kan klimmen en een goede sprint in huis heeft. Verwacht echter geen deelname aan massasprints van de Italiaan
Clement Champoussin (750K) – Groot Frans rondetalent, die deze Vuelta vooral in een dienende rol zal acteren
Jaakko Hanninen (500K) – Leuke 25-jarige klassementsrenner, die 4e werd in de Tour de l’Ain. Zal zich wel moeten wegsteken zolang O’Connor meedoet voor de prijzen

Alpecin-Fenix: Scorito-tips Vuelta

Tim Merlier (3,5M) – De snelste sprinter van deze Ronde van Spanje. Zal vooral in het vlakke Nederland meteen willen toeslaan, want klimmen, daar houdt Merlier niet zo van

Astana

Miguel Angel Lopez (2M) – Lopez, Lopez, Lopez, je blijft een bijzondere. Stond even op non-actief bij zijn ploeg vanwege vermeende activiteiten in de drugshandel. Kan deze temperamentvolle Colombiaan zijn hoofd bij de koers houden? De enige witte lijn waar hij mee bezig moet zijn, is de finishlijn
Vincenzo Nibali (2M) – De oude Siciliaan verbaasde vriend en vijand met een 4e plek in de Giro. Waarom zou de inmiddels 37-jarige dat niet nog een keer kunnen? Voor 2 miljoen een interessante optie
David de la Cruz (1M) – Deze 33-jarige Spanjaard is erg wisselvallig, maar doet het vaak goed in de Vuelta. De laatste 2 edities werd hij zelfs 7e in het eindklassement en pakte hij steeds 10 top 20 plaatsen. Maar krijgt hij deze keer weer de ruimte met uitgesproken kopmannen? Z’n 45ste plek in de voorbereidende Vuelta a Burgos is niet heel hoopgevend
Alexey Lutsenko (1,5M) – Verrassend is de deelname van Lutsenko. De 29-jarige Kazach is kopman nummer 3 bij Astana en werd al 9e in de Tour

Bahrein: Scorito-tips Vuelta

Mikel Landa (3M) – Gek genoeg gaan Landa en de Ronde van Spanje slecht samen. Los van een ritzege in 2015 pronkt er niets op z’n Vuelta-palmares. Vorig jaar moest hij in 27ste positie opgeven in rit 17. Landa werd dit jaar knap 3e in de Giro, maar reed sindsdien alleen de Vuelta a Burgos. En daar werd hij 44e… Vraagtekens alom! In de media zegt hij ‘voor ritzeges’ te gaan
Jack Haig (2,5M) – Haig werd vorig jaar knap 3e na een vroege uitval in de Tour. Ook nu moest de Australiër de Tour al in rit 5 verlaten, dus waarom geen herhaling? Sinds de invallen voor de Tour is het echter wel heel sober qua prestaties van Bahrein
Gino Mader (2,5M) – Het is afwachten wanneer dit grote Zwitserse rondetalent echt gaat bevestigen. Vorig jaar eindigde hij knap 5e in de Vuelta en mikte dit jaar op de Tour. Vanwege een coronabesmetting moest hij echter verstek laten gaan. Speelde hij in de Vuelta a Burgos verstoppertje met een 27ste stek?
Wout Poels (750K) – Kandidaat bergtrui?
Santiago Buitrago (750K) – Colombiaans pareltje. Pas 22 jaar en werd al 12e in de Giro

BORA

Jai Hindley (4M) – Wie durft nog zonder hem? De verrassende Giro-winnaar verschijnt als een van de topfavorieten aan de start. Liet met een 7e plek in de Vuelta a Burgos zien dat zijn vorm groeiende is
Sam Bennett (3M) – Bennett is nog niet de Bennett van weleer. Ook in de Ronde van Polen was het niet veel soeps
Emanuel Buchmann (2,5M) – Reed in de schaduw van Hindley een prima Giro (7e). Werd 19e in de Vuelta a Burgos en is duidelijk niet de uitgesproken kopman
Wilco Kelderman (2,5M) – Kelderman vertrekt na dit seizoen naar Jumbo-Visma, dus de verwachting is dat hij in dienst zal rijden. Tenzij hij super is natuurlijk… Maar zijn 9e plek in Burgos is goed, niet super
Sergio Higuita (2M) – Leuke, explosieve Colombiaan. Werd 2e in de Ronde van Zwitserland, 8e in de Ronde van Polen en kan vooral goed punchen. Ook met het oog op teampunten een slimme keuze

Burgos

Manuel Penalver (1M) – Talentvolle Spaanse sprinter, die wellicht wat ereplaatsen kan sprokkelen. Zijn prijs is echter vrij hoog voor zo’n relatief onbekende renner

Cofidis: Scorito-tips Vuelta

Ion Izagirre (750K) – Mag voor eigen kans gaan in zijn thuisland. Reed een uitstekend voorjaar, maar een matige Tour (40e). Zou hij z’n benen gespaard hebben voor de Vuelta? Hij werd al eens 9e in in 2018
Jesus Herrada (750K) – Heerlijke ontsnappingsman die hoopt zijn dagsucces in 2019 te herhalen
Bryan Coquard (2M) – Allround sprinter. Vaak op de afspraak in grote rondes
Davide Cimolai (750K) – Inmiddels 33-jarige rappe Italiaan, die normaal gesproken de sprint aantrekt voor Coquard

EF Education

Mark Padun (750K) – Liet in de Ronde van Polen (13e) weer iets van vorm zien. Maar heel veel verwachten doen we niet
Esteban Chaves (750K) – Alleen al om z’n aanstekelijke glimlach verdient hij een plek in je team. Zonder gekheid: voor deze prijs is hij een heel aantrekkelijke keuze. Verwacht niet per se een klassement, wel veel aanvallen en wellicht de bergtrui. In Burgos werd hij 12e en daar kan hij mee verder
Hugh Carthy (2,5M) – Carthy reed een redelijke Giro (9e), maar niet geweldig. Werd in 2020 al 3e in Spanje. Zijn 23e plek in Burgos geeft niet heel veel vertrouwen
Rigoberto Uran (1M) – Reed een heel matige Tour waarin hij ook viel. Kan hij zich revancheren?

Kern Pharma

Roder Adria (500K) – Adria is zo’n potentieel leuk pareltje van 500K. Hij is 24 jaar, kan goed klimmen, beschikt over een fel sprintje en pakte dit jaar al een ritzege in de Route d’Occitanie. Ook werd hij 5e in het Spaans kampioenschap en 11e in de Klasika San Sebastian

Euskaltel

Mikel Bizkarra (500K) – Aardige klimmer van 32 jaar, die we ongetwijfeld een aantal keer in de ontsnapping gaan zien

FDJ

Jake Stewart (750K) – Stewart kan veel en beschikt over een prima sprint, maar is op z’n 22-jarige leeftijd nog heel wisselvallig. Interessant: pakte in de Tour d l’Ain voorafgaand aan de Vuelta de zege in de massasprint
Thibaut Pinot (?) – Onverwacht, maar niet minder leuk. Pinot voor ritzeges?
Rudy Molard (500K) – In deze prijscategorie een prima optie. Werd 3e in de Tour de l’Ain en ook 8e in de Waalse Pijl

INEOS

Richard Carapaz (5M) – De nummer 2 van de Giro kwam in de Ronde van Polen weer terug in competitie. Dat viel niet mee, gezien z’n 22ste plek in het eindklassement. Bovendien vertrekt de Ecuadoriaan naar EF volgend seizoen – gaat dit z’n weerslag hebben op de ondersteuning van zijn ploeg?
Ethan Hayter (2,5M) – Hayter verschijnt in uitstekende vorm aan zijn eerste grote ronde. De 23-jarige alleskunner won de Ronde van Polen en rijgt dit jaar sowieso weer de ereplaatsen en overwinningen aaneen. Grote kandidaat voor de puntentrui
Pavel Sivakov (1,5M) – Barst van het talent, maar dat komt er in een grote ronde nog niet uit. Werd 16e in de laatste Giro en won dan weer het eindklassement van de Vuelta a Burgos. Bovendien 2e in de Klasika San Sebastian. Voor 1,5M een leuke gok
Carlos Rodriguez (1M) – Een van de grootste talenten van INEOS. Pas 21 jaar, kersvers Spaans kampioen en de nummer 4 in Burgos. Doet ook nog mee voor de jongerentrui
Tao Geoghegan Hart (1,5M) – Dit jaar weer enigszins op niveau met aantal aardige klasseringen in rittenkoersen. Maar meestrijden om de Vuelta-zege zien we ‘m niet doen
Luke Plapp (1M) – Groot 21-jarig Australisch talent in dezelfde categorie als z’n ploegmaat Rodriguez

Wanty

Louis Meintjes (1,5M) – Meintjes heeft zichzelf weer teruggevonden dit seizoen en bekroonde dat met een typische 8e plek in de Tour. Maar kan hij het 2 rondes achter elkaar?
Gerben Thijssen (1,5M) – De 24-jarige sprinter van Wanty pakte dit seizoen al een aantal ereplaatsen en zegevierde in de Vierdaagse van Duinkerken én in de Ronde van Polen. Zal met veel vertrouwen naar de Vuelta afreizen
Jan Hirt (1M) – Stiekem werd Jan Hirt ‘gewoon’ 6e in afgelopen Giro en pakte hij en passant nog een ritje mee ook. Waarom zou hij dat niet kunnen herhalen in Spanje?
Domenico Pozzovivo (1M) – Eigenlijk is Pozzovivo altijd goed. Zelfs op z’n 39ste (!). Werd 8e in de Giro en het steile klimwerk in de Vuelta past hem als gegoten

Israël Cycling: Scorito-tips Vuelta

Chris Froome (750K) – En ineens zagen we Froome in de Tour weer meestrijden om een ritzege. Nota bene in de etappe naar de Alpe d’Huez. Kan hij stunten met een ritzege?
Michael Woods (1,5M) – Woods kende weer veel pech in de Tour met een valpartij en een positieve coronatest. De steile beklimmingen in Spanje moeten ‘m goed liggen
Patrick Bevin (750K) – Grillige Nieuw-Zeelander die goed kan tijdrijden en sprinten. Maar gaat hij zich mengen in de sprints?
Itamar Einhorn (500K) – Op zoek naar een goedkope sprinter? Dan is Einhorn je man

Lotto

Thomas de Gendt (750K) – De oude vos is zijn streken nog niet verleerd, gezien zijn knappe ritzege in de Giro dit jaar

Movistar

Enris Mas (3M) – Mas is heel constant en werd al 2e, 5e en 2e in de Vuelta. Hij heeft alleen één probleem: zijn vele valpartijen dit jaar zijn in z’n hoofd gaan zitten. Kan hij die demonen verdrijven?
Alejandro Valverde (2,5M) – De grote afscheidsronde van Valverde. Werd een maand geleden nog aangereden op de training en belandde in het ziekenhuis. De race tegen de klok lijkt hij te halen gezien z’n 17e plek in Burgos. Alle ballen op een ritzege voor de onverslaanbare
Carlos Verona (500K) – De anti-winnaar die dit jaar in de Dauphine op 29-jarige leeftijd eindelijk won. Schrijf ‘m maar op voor een aantal ontsnappingen

Quickstep

Remco Evenepoel (4M) – Kan hij al een grote ronde van 3 weken met veel steil klimwerk aan? Dat hij over uitzonderlijke kwaliteiten beschikt staat buiten kijf en ook met zijn vorm is gezien zijn indrukwekkende optreden in San Sebastian weinig mis. Hij zegt zelf scherper dan ooit te staan… Durf je zonder ‘m?
Julian Alaphilippe (3,5M) – Het is kwakkelen voor Alaphilippe dit seizoen. Keihard vallen in Luik, terugkomen, coronabesmetting en ondertussen wel weer ritwinst in de Ronde van Wallonië. Z’n basis is wellicht wat broos, maar alleen al met z’n talent en doorzettingsvermogen moet er veel mogelijk zijn
Fausto Masnada (750K) – Masnada rijdt wat anoniem in de rondte dit seizoen. En daarin zegt z’n 32ste stek in Burgos misschien wel genoeg. Zal veel moeten knechten voor Evenepoel
Ilan van Wilder (750K) – Groot Belgisch rondetalent, pas 22 jaar. Hij werd 5e in Burgos en lijkt klaar voor z’n eerste grote ronde

Arkea: Scorito-tips Vuelta

Nairo Quintana (3M) – De 32-jarige Colombiaan rijdt een prima seizoen met als hoogtepunt een 6e plek in de Tour. Knap, maar wordt de combi Tour-Vuelta niet wat veel?
Daniel McLay (1,5M) – Ervaren Britse sprinter, kan wat ereplaatsen sprokkelen

BikeExchange

Simon Yates (3,5M) – De verpersoonlijking van grilligheid. Kan de ene dag alles op een hoop rijden en de volgende dag in de bus finishen. Wie durft het aan met Simon Yates? Na z’n DNF in de Giro (met 2 ritten op zak) won hij alweer 2 etappes en het eindklassement van de Vuelta a Castilla y Leon
Kaden Groves (2,5M) – Bekroont deze 23-jarige sprinter zijn doorbraakjaar met ritwinst in een grote ronde? In de Ronde van Polen was het, in tegenstelling tot de rest van het jaar, een tikkie minder. Zou het iets met z’n transfer naar Alpecin te maken hebben?

Team DSM

Nikias Arndt (750K) – Mag Arndt sprinter of is het toch voor de ervaren Degenkolb?
Thymen Arensman (2,5M) – Voor het eerst de klassementsman in zijn laatste grote ronde voor DSM. Reed een prima Giro nadat zijn kopman Bardet uitviel. Kan Arensman stunten?
John Degenkolb (750K) – Prima optie als hij de eerste sprinter is

Jumbo-Visma

Primoz Roglic (6M) – Gaat Roglic op voor z’n 4e Vuelta-zege op rij? Het wordt een race tegen de klok voor de Sloveen, die herstellende is van 2 breukjes in zijn ruggenwervel – overgehouden aan een val in de Tour. Dat hij mag rijden biedt alvast hoop
Sepp Kuss (3M) – De schaduwkopman. Kuss kan in zijn goede dagen met de besten omhoog, maar laat vaak ook een aantal keer lopen. En dat kan niet als je serieus voor het klassement gaat
Koen Bouwman (1,5M) – De bergkoning van de Giro. Als hij die vorm meeneemt naar Spanje is hij een must. Maar Bouwman reed – mede vanwege een sleutelbeenbeenbreuk – geen wedstrijd meer sinds de Giro. Naar zijn vorm is het dus gissen
Mike Teunissen (1,5M) – Mag de vertrekkende Teunissen zijn kans gaan in de sprints? Dan is hij zeker interessant

TREK

Juan Pedro Lopez (1,5M) – Een van de openbaringen van de Giro dit jaar. Droog lang de roze trui, pakte de witte trui en werd uiteindelijk 10e in het klassement. Toch is 1,5M voor een vluchter wel veel geld
Jon Aberasturi (1M) – De man die is gemaakt voor de Ronde van Spanje. Het hele jaar zie je ‘m amper en in de Vuelta rijgt hij de ereplaatsen aaneen. Klimt goed, sprint nog beter. Voor het eerst in Amerikaanse dienst
Mads Pedersen (2,5M) – Licht verrassend is de deelname van Mads Pedersen in de Vuelta. De sprintplek bij Trek leek weggelegd voor Aberasturi, maar met Pedersen stellen ze een man in vorm op. Voor 2,5M een zeer goede optie voor de man die ook al een Touretappe won dit jaar

UAE: Scorito-tips Vuelta

Joao Almeida (4M) – Almeida klimt eigenlijk net niet goed genoeg om met de echte toppers mee te gaan, maar door zijn vechtersmentaliteit komt hij toch heel ver. Is nog altijd pas 24 jaar en kan naast klimmen ook tijdrijden en punchen. Doet ook nog mee voor de jongerentrui. Werd 2e in Burgos en pakte – op karakter – de laatste rit mee
Pascal Ackermann (3M) – Ackermann lijkt er wat doorheen te komen. Sprintte in Polen naar een 2e en 1e plek. In dit sprintersveld een van de snelste mannen
Brandon McNulty (2M) – Hoe goed is McNulty nog na een zware Tour? Zal een beschermde rol krijgen als schaduwkopman achter Almeida
Juan Ayuso (2,5M) – Het debuut in een grote ronde voor Ayuso. De pas 19-jarige klimmer kan veel, maar is nog wat grillig
Rafal Majka (1M) – Majka moest de Tour verlaten met een pijnlijke knie en kon zich daardoor langer voorbereiden op de Vuelta. Verwacht van hem niet per se een klassement, maar ritwinst moet kunnen tussen het knechten door

LEES OOK: VUELTA 2022 – VOORSPELLING ALGEMEEN KLASSEMENT
LEES OOK: VUELTA 2022 – VOORSPELLING SPRINTKLASSEMENT
LEES OOK: VUELTA 2022 – VOORSPELLING JONGERENKLASSEMENT
LEES OOK: VUELTA 2022 – VOORSPELLING ETAPPE 1
LEES OOK: VUELTA 2022 – PARCOURS
LEES OOK: HET VUELTA-DAGBOEK VAN NOSTRAHOEKSTRA
LEES OOK: SFEERIMPRESSIE EN UITSLAG WIELERORAKEL WIELERQUIZ 2022
LUISTER OOK: SCORITO-TIPS VUELTA 2022
LUISTER OOK: DE VUELTA EN HET GEHEIM VAN EEN WIELERPOOLTJES-EXPERT
MELD JE NU AAN VOOR DE WIELERORAKEL SUBLEAGUE OP SCORITO