Tour de France Femmes 2022 – Voorspelling etappe 8

Geplaatst door

Zondag 31 juli: Lure – La Super Planche des Belles Filles (123,3 km)

De achtste en laatste etappe gaat van Lure naar (La Super) Planche des Belles Filles, waar de Tour in stijl afgesloten gaat worden met een aankomst bergop. In etappe 7 wist Annemiek van Vleuten met een vroege aanval de rest van de renners onder druk te zetten. Alleen Demi Vollering wist lang mee te gaan, maar de anderen moesten al snel de meerdere erkennen en samenwerken om de achterstand op de 2 niet te groot te laten worden.

Etappe 8 is wel een ander soort etappe, met een langere aanloop voordat het echte klimmen gaat beginnen. Op iets minder dan 50 kilometer van de streep begint de voorlaatste klim (Ballon d’Alsace), om vervolgens met nog 40 kilometer te gaan de afdeling in te zetten tot de voet van de slotklim (La Super Planche de Belle Filles) op ongeveer 10 kilometer voor de streep. Maar wat voor tien laatste kilometers!

Er kunnen 2 scenario’s in deze etappe zich voltrekken, of we krijgen een herhaling van gisteren waar de klassementsrenners elkaar gaan aanvallen op de Ballon d’Alsace om dan met de sterkste renners naar La Planche de Belle Filles te rijden en daar te kijken wie het sterkste is. Van de huidige top 10 in het algemeen klassement heeft Annemiek van Vleuten de 2e tijd daar (inclusief het “super” onverharde stuk). Demi Vollering heeft daar ook verkend, maar komt niet verder dan 8e tijd. Urška Žigart ook in de top10, heeft op de Ballon d’Alsace de 3e tijd en Julliete Labous de 5e tijd.

Mocht er een ontsnapping het tot het eind halen, dan zijn er ook een aantal interessante namen bij in de Strava-segmenten. Helaas doet Clara Koppenburg niet mee, want zij heeft KOM op beide beklimmingen. In diezelfde rit was ook Rachel Neylan mee, dus die heeft de 2e tijd op de Ballon d’Alsace en de 4e tijd op de “Super Planche”, dus die zou ook vanuit een vlucht het kunnen proberen. Ook Lianne Lippert en Grace Brown staan in de top10 van het segment met een tijd onder de 30 minuten voor de hele klim,

SCHRIJF JE IN VOOR DE WIELERORAKEL WIELERQUIZ OP ZATERDAG 13 AUGUSTUS
LEES OOK: TOUR DE FRANCE FEMMES 2022 – VOORSPELLINGEN & PARCOURS

📺 NPO 1 (15.20u), Sporza, (15.20u), Eurosport 1 (15.15u)
⏰ 13.55 – 14.05u
🏁 17.25 – 17.49 u

Tour de France vrouwen 2022 – profiel etappe 8

Tour de France Femmes 2022: voorspelling etappe 8

De voorspelling van de 💻, Expected Win (xW):

  1. Annemiek van Vleuten 51.9%
  2. Demi Vollering 9.8%
  3. Cecilie Uttrup Ludwig 7.5%
  4. Juliette Labous 7.0%
  5. Elisa Longo Borghini 6.6%
  6. Katarzyna Niewiadoma 3.6%
  7. Silvia Persico 3.0%
  8. Evita Muzic 2.0%
  9. Mavi Garcia 2.0%
  10. Urska Zigart 1.4%
Voorspelling met klassementsrenners die voor de overwinning gaan

Scenario met een winnaar uit de ontsnapping

 🦄 Asleigh Moolman-Pasio from a break

*De eenhoorn is onze joker, lekker ouderwets op basis van gevoel

SCHRIJF JE IN VOOR DE WIELERORAKEL WIELERQUIZ OP ZATERDAG 13 AUGUSTUS
LEES OOK: TOUR DE FRANCE FEMMES 2022 – VOORSPELLINGEN & PARCOURS