Tour de France Femmes 2022 – Voorspelling etappe 7

Geplaatst door

Zaterdag 30 juli: Sélestat – Le Markstein Fellering (127,1 km)

De zevende etappe gaat van Sélestat naar Le Markstein en is een echte bergrit. Met drie klimmen van de eerste categorie, de Petit Ballon, de Col du Platzerwasel en het hoogste punt van deze Tour; de Grand Ballon. Ze komen na de Col du Platzerwasel voor het eerst in Le Markstein om daarna af te dalen en via de Grand Ballon nog een keer omhoog te gaan en door te rijden naar de finish in Le Markstein.

In deze etappe zal de basis gelegd worden voor de eindstand in het klassement en het is met recht de koninginnenrit van de Tour de France Femmes. Als Annemiek van Vleuten voldoende is hersteld van haar buikgriep is dit een echte rit voor haar, waarin ze langer hoge wattages kan rijden en langzaam iedereen over het kookpunt duwt. Het zal voor Marianne Vos waarschijnlijk te zwaar worden en ze zal hier haar gele trui moeten weggeven. De grootste tegenstand zal ongetwijfeld komen van Elisa Longo Borghini die 53 seconden voor haar staat in het klassement.

Ook het duo Ashleigh Moolman en Demi Vollering van SD Worx zullen goede weerstand proberen te geven. Beiden staan op 23 en 17 seconden voorsprong op Van Vleuten. Vraag daarbij is wel of ze iets aan elkaar gaan hebben, of dat beiden in een eigen race zitten? Katarzyna Niewiadoma staat er naast Vos het beste voor op 58 seconden van Van Vleuten en heeft een goede punch, maar kan ze ook de lange klimmen aan? Julliet Labous staat 11 seconden voor Van Vleuten, heeft dit parcours ook meerdere keren verkend en is in goede doen. Zij kan ook goede zaken doen voor het klassement.

Er staan wel renners op grotere afstand die wellicht voor de bollentrui zouden willen gaan. Daarbij valt te denken aan Kristen Faulkner (5:25) of Krista Doebel-Hickok (16:50), maar omdat de strijd voor het klassement nog helemaal gereden moet worden, lijkt het logisch dat de ontsnapping het niet tot de finish haalt, maar je weet het nooit. De computer rekent met het scenario dat er maximaal strijd is voor het algemeen klassement.

SCHRIJF JE IN VOOR DE WIELERORAKEL WIELERQUIZ OP ZATERDAG 13 AUGUSTUS
LEES OOK: TOUR DE FRANCE FEMMES 2022 – VOORSPELLINGEN & PARCOURS

📺 NPO 1 (15.20u), Sporza, (15.20u), Eurosport 1 (15.00u)
⏰ 13.30 – 13.40u
🏁 17.16 – 17.50 u

Tour de France vrouwen 2022 – profiel etappe 7

Tour de France Femmes 2022: voorspelling etappe 7

De voorspelling van de 💻, Expected Win (xW):

  1. Annemiek van Vleuten 22.9%
  2. Elisa Longo Borghini 13.1%
  3. Demi Vollering 10.4%
  4. Katarzyna Niewiadoma 9.3%
  5. Silvia Persico 9.0%
  6. Juliette Labous 5.7%
  7. Ashleigh Moolman-Pasio 5.5%
  8. Marianne Vos 4.7%
  9. Cecilie Uttrup Ludwig 4.4%
  10. Mavi Garcia 3.5%

 🦄 Kristen Faulkner *De eenhoorn is onze joker, lekker ouderwets op basis van gevoel

SCHRIJF JE IN VOOR DE WIELERORAKEL WIELERQUIZ OP ZATERDAG 13 AUGUSTUS
LEES OOK: TOUR DE FRANCE FEMMES 2022 – VOORSPELLINGEN & PARCOURS