Tour de France Femmes 2022 – Voorspelling etappe 5

Geplaatst door

Donderdag 28 juli: Bar-le-Duc – Saint-Dié-des-Vosges (175,6 km)

De vijfde etappe gaat van Bar-Le-Duc naar Saint-Dié-des-Vosges en is de langste van deze Tour de France Femmes 2022. Het kent een relatief vlak parcours met 3 kleine klimmen, waar het zomaar kan uitdraaien op een sprint van een grote groep. Al ligt de top van de laatste klim (Col du Haut du Bois) op 20 kilometer voor de streep en zijn er weer secondes voor het algemeen klassement te verdienen. In vorige etappes werd een aantal keer hard door getrokken door de favorieten om andere renners op meer achterstand te zetten.

KOM times on Strava of Col du Haut du Bois

Zowel FDJ – SUEZ – Futuroscope met Evita Muzic en Grace Brown als ook Team Jumbo-Visma met Marianne Vos en Anna Henderson zijn hier op verkenning geweest. Gaat dit klimmetje zwaar genoeg zijn om de echte snelle sprinters zoals Lorena Wiebes over boord te zetten, of gaan we hier echt toe naar een sprint van een hele grote groep?

In etappe 4 is Charlotte Kool helaas uitgevallen en is Lorena Wiebes een belangrijke pion kwijt mocht het een sprint vanuit het peloton worden. Er zal veel op de schouders van DSM komen om het bij elkaar te houden en wie eventueel ruimte krijgt om in de ontsnapping te zitten. Als zij geen bedreiging is voor de gele trui van Marianne Vos konden die renners wel eens wegblijven. Aan de andere kant heeft Marianne Vos zelf de grootste kans op een overwinning als ze in een kleinere groep naar de meet weet te komen. Dan zal ze waarschijnlijk moeten afreken met Lotte Kopecky en Silvia Persico, die in goede vorm steken.

SCHRIJF JE IN VOOR DE WIELERORAKEL WIELERQUIZ OP ZATERDAG 13 AUGUSTUS
LEES OOK: TOUR DE FRANCE FEMMES 2022 – VOORSPELLINGEN & PARCOURS

📺 NPO 1 (14.17u), Sporza, (14.15u), Eurosport 1 (14.00u)
⏰ 11.45 – 11.15 u
🏁 16.12 – 16.40 u

Tour de France vrouwen 2022 – profiel etappe 5

Tour de France Femmes 2022: voorspelling etappe 5

De voorspelling van de 💻, Expected Win (xW):

  1. Marianne Vos 25.0%
  2. Lotte Kopecky 17.0%
  3. Silvia Persico 8.5%
  4. Lorena Wiebes 7.4%
  5. Elisa Balsamo 8.3%
  6. Elisa Longo Borghini 5.7%
  7. Annemiek van Vleuten 5.2%
  8. Demi Vollering 3.2%
  9. Katarzyna Niewiadoma 2.8%
  10. Elise Chabbey 2.7%

 🦄 Emma Norsgaard *De eenhoorn is onze joker, lekker ouderwets op basis van gevoel

SCHRIJF JE IN VOOR DE WIELERORAKEL WIELERQUIZ OP ZATERDAG 13 AUGUSTUS
LEES OOK: TOUR DE FRANCE FEMMES 2022 – VOORSPELLINGEN & PARCOURS