Tour de France Femmes 2022 – Voorspelling etappe 4

Geplaatst door

Woensdag 27 juli: Troyes – Bar-sur-Aube (126,8 km)

De vierde etappe gaat van Troyes naar Bar-sur-Aube met daarin een aantal heuvels afgewisseld met witte gravelstroken. Dit kan het nodige spektakel opleveren, waarbij pech op de loer kan liggen. Hier gaat het gezegde op dat hier de Tour niet gewonnen kan worden, maar misschien wel verloren.

Er zijn al veel renners die tijd hebben verloren en die mogelijk ruimte krijgen om in de aanval te gaan op zoek naar een overwinning. Daarbij valt te denken aan veel van de renners van Plantur-Pura die een veldrit achtergrond hebben, zoals Sanne Cant of Yara Kastelijn. Maar ook een renner zoals Grace Brown of Marta Bastianelli.

Ook zullen er potentiele winnaars waarschijnlijk bij de kopvrouw moeten blijven om de klassementkansen niet te vergooien. Dan denk ik aan Ellen van Dijk, Marlen Reusser of Emma Norsgaard die waarschijnlijk geen ruimte krijgen om zelf voor de overwinning te gaan. Aan de andere kant lijkt Trek – Segafredo zo sterk, dat juist iemand vooruit sturen ook een strategie kan zijn om de anderen onder druk te zetten.

Als de winnaar niet uit een vroege vlucht komt, dan denkt de computer aan veel van de renners die we de laatste dagen ook al hebben gezien. Lotte Kopecky en Audrey Cordon-Ragot staan daar ook tussen als potentiele winnaar, waarbij ze in etappe 3 niet mee konden komen, dus wellicht is etappe 4 ook wel te zwaar voor ze. De computer ziet eigenlijk de renner met het beste team als belangrijkste kandidaat voor de overwinning; Elisa Longo Borghini

SCHRIJF JE IN VOOR DE WIELERORAKEL WIELERQUIZ OP ZATERDAG 13 AUGUSTUS
LEES OOK: TOUR DE FRANCE FEMMES 2022 – VOORSPELLINGEN & PARCOURS

📺 NPO 1 (14.17 u), Sporza, (14.15 u), Eurosport 1 (14.00 u)
⏰ 13.00 – 13.10 u
🏁 16.15 – 16.35 u

Tour de France vrouwen 2022 – profiel etappe 4

Tour de France Femmes 2022: voorspelling etappe 4

De voorspelling van de 💻, Expected Win (xW):

  1. Elisa Longo Borghini 17.2%
  2. Lotte Kopecky 12.8%
  3. Marianne Vos 10.1%
  4. Audrey Cordon-Ragot 9.6%
  5. Ellen Van Dijk 8.2%
  6. Elisa Balsamo 5.0%
  7. Lorena Wiebes 4.8%
  8. Lisa Brennauer 4.5%
  9. Demi Vollering 4.5%
  10. Emma Norsgaard 4.4%

 🦄 Grace Brown *De eenhoorn is onze joker, lekker ouderwets op basis van gevoel

SCHRIJF JE IN VOOR DE WIELERORAKEL WIELERQUIZ OP ZATERDAG 13 AUGUSTUS
LEES OOK: TOUR DE FRANCE FEMMES 2022 – VOORSPELLINGEN & PARCOURS