Tour de France Femmes 2022 – Voorspelling etappe 3

Geplaatst door

Dinsdag 26 juli: Reims – Épernay (133,6 km)

De derde etappe gaat van Reims naar Épernay en heeft veel meer heuvelwerk in zich dan de vorige twee dagen. In de laatste 20 kilometer zitten nog 2 klimmetjes waar de echte sprinters waarschijnlijk moeite mee gaan hebben. De koersdirectrice Marion Rousse verwijst in haar woorden naar de overwinning van Alaphilippe (haar vriend) in 2019, waar hij in derde etappe de overwinning en de gele trui pakte.

Met name de Côte de Mutigny is een steile muur waar Marianne Vos op 15 mei van dit jaar al samen met Anna Henderson op verkenning is geweest om de aankomst te bekijken. Urška Žigart heeft op 22 juli van dit jaar nog de derde tijd neer gezet in deze rit, misschien om te verkennen of een aanval daar loont?

In etappe 2 zagen we dat de aanval bovenop het klimmetje loonde en dat er rensters waren die graag al met voorsprong op de klimmers de laatste etappes in willen gaan. Dat kan betekenen dat op die laatste klim er weer een groep ontsnapt met bijvoorbeeld Elisa Longo Borghini en Annemiek van Vleuten, Demi Vollering en Elise Chabbey, waarmee de sprint voor de echt snelle renners zoals Lotte Kopecky, Elisa Balsamo en Lorena Wiebes weer ontregeld gaat worden. De computer houdt rekening met beide mogelijkheden in de voorspelling en ziet Marianne Vos die in beide scenario’s uit de voeten kan als favoriet voor etappe 3.

SCHRIJF JE IN VOOR DE WIELERORAKEL WIELERQUIZ OP ZATERDAG 13 AUGUSTUS
LEES OOK: TOUR DE FRANCE FEMMES 2022 – VOORSPELLINGEN & PARCOURS

📺 NPO 1 (14.15 u), Sporza, (13.00 u), Eurosport 1 (14.15 u)
⏰ 12.50 u
🏁 16.15 u

Tour de France vrouwen 2022 – profiel etappe 3

Tour de France Femmes 2022: voorspelling etappe 3

De voorspelling van de 💻, Expected Win (xW):

  1. Marianne Vos 12.2%
  2. Lotte Kopecky 11.6%
  3. Elisa Longo Borghini 10.7%
  4. Annemiek van Vleuten 9.9%
  5. Elisa Balsamo 9.3%
  6. Lorena Wiebes 7.4%
  7. Demi Vollering 6.1%
  8. Elise Chabbey 5.2%
  9. Marta Bastianelli 3.9%
  10. Katarzyna Niewiadoma 3.7%

 🦄 Elisa Balsamo

*De eenhoorn is onze joker, lekker ouderwets op basis van gevoel

SCHRIJF JE IN VOOR DE WIELERORAKEL WIELERQUIZ OP ZATERDAG 13 AUGUSTUS
LEES OOK: TOUR DE FRANCE FEMMES 2022 – VOORSPELLINGEN & PARCOURS