Tour de France Femmes 2022 – Voorspelling etappe 2

Geplaatst door

Maandag 25 juli: Meaux – Provins (136,4 km)

De tweede etappe in de Tour de France Femmes 2022 gaat van Meaux naar Provins. De punten voor de bergtrui zijn al na 17 kilometer te verdienen en zal zeker het doel zijn voor vroege aanvallers. Gladys Verhulst van Le Col – Wahoo, ging de Côte de Tigeaux afgelopen zaterdag verkennen en heeft de tweede tijd voor vrouwen met 3 minuut 47. Verder is het parcours overwegend vlak en lijkt dit een sprint te gaan worden, maar de laatste kilometer is ongeveer 4,8% stijgingspercentage.

Kan Lorena Wiebes in haar gele trui voor een 2e overwinning gaan, of zal de licht oplopende finish meer voor de punch sprinters zijn zoals Marianne Vos, die tweede werd in etappe 1 of de nummer drie Lotte Kopecky die in de tussensprints ook al liet zien dat ze in vorm is? De sprint in etappe 1 ging niet helemaal conform verwachting voor Elise Balsamo en misschien is dat juist een goede motivatie om etappe 2 voor de overwinning te gaan.

Buiten de sprints ziet de computer toch ook kansen voor de sterke punchers met een iets mindere sprint, maar wel sterk genoeg om dicht te eindigen. Wellicht dat we ook Elisa Longo Borghini, Annemiek van Vleuten en Demi Vollering vooraan zullen zien om misschien zelf met een punch een gooi te doen naar de overwinning en het geel?

SCHRIJF JE IN VOOR DE WIELERORAKEL WIELERQUIZ OP ZATERDAG 13 AUGUSTUS
LEES OOK: TOUR DE FRANCE FEMMES 2022 – VOORSPELLINGEN & PARCOURS

📺 NPO 1 (14.00 u), Sporza, (13.05 u), Eurosport 1 (14.15 u)
⏰ 12.50 u
🏁 16.15 u
⛅️Overwegend zonnig, windkracht 2, 31 graden

Tour de France vrouwen 2022 – profiel etappe 2

Tour de France Femmes 2022: voorspelling etappe 2

De voorspelling van de 💻, Expected Win (xW):

  1. Lorena Wiebes 14.0%
  2. Lotte Kopecky 12.6%
  3. Marianne Vos 11.6%
  4. Elisa Balsamo 11.2%
  5. Elisa Longo Borghini 9.8%
  6. Annemiek van Vleuten 7.5%
  7. Elise Chabbey 5.0%
  8. Demi Vollering 4.2%
  9. Marta Cavalli 4.1%
  10. Marta Bastianelli 3.9%

 🦄 Marianne Vos

*De eenhoorn is onze joker, lekker ouderwets op basis van gevoel

SCHRIJF JE IN VOOR DE WIELERORAKEL WIELERQUIZ OP ZATERDAG 13 AUGUSTUS
LEES OOK: TOUR DE FRANCE FEMMES 2022 – VOORSPELLINGEN & PARCOURS