Tour de France 2022 – Scorito-tips Tour

Geplaatst door

Scorito-tips voor de Tour de France 2022. We geven je per ploeg de beste opties om je vrienden en de computer te verslaan. Inclusief prijzen en korte beschrijving waarom je de renner wel of juist niet zou moeten selecterenin je team. We blijven het overzicht constant aanvullen tot de volledige deelnemerslijst bekend is, dus kom regelmatig terug voor een update. Heel veel succes met puzzelen!

Laatste update: donderdag 30 juni

LUISTER OOK: SCORITO-TIPS TOUR DE FRANCE 2022
LUISTER OOK: TOUR 2022 ETAPPE 1

LEES OOK: TOUR DE FRANCE 2022 – VOORSPELLING ALGEMEEN KLASSEMENT
LEES OOK: TOUR DE FRANCE 2022 – VOORSPELLING SPRINTKLASSEMENT
LEES OOK: TOUR DE FRANCE 2022 – VOORSPELLING BERGKLASSEMENT
LEES OOK: TOUR DE FRANCE 2022 – VOORSPELLING JONGERENKLASSEMENT
LEES OOK: TOUR DE FRANCE 2022 – VOORSPELLING ETAPPE 1
LEES OOK: HET SCORITO-DAGBOEK VAN NOSTRAHOEKSTRA
LEES OOK: TOUR DE FRANCE 2022 – PARCOURS
LUISTER NU DE PODCAST ‘TOURKOORTS AANJAGEN MET PLOEGLEIDER KELVIN DEKKER’
SPEEL JE OOK MEE MET ONZE SUBLEAGUE OP SCORITO?

Doe mee met onze subleague op Scorito en profiteer van deze Scorito-tips!

AG2R

Ben O’Connor (2M) – De 26-jarige Australiër maakt een interessante ontwikkeling als klassementsrenner door. De klimmer werd vorig jaar zeer verrassend 4e in de Tour (plus ritwinst) en bevestigt dit seizoen met een 7e plek in de Ruta del Sol, een 6e plek in de Ronde van Catalonië en een 5e plek in de Ronde van Romandië. In de Dauphine eindigde bleef hij als enige enigszins in de buurt van het Jumbo-duo Roglic en Vingegaard met een 3e plek in de eindrangschikking. Zeer interessante optie voor 2 miljoen
Benoit Cosnefroy (1M) – De explosieve klimmer blijft vooral gevaarlijk op punch-aankomsten. Won dit jaar nog niet, maar pakte wel veel ereplaatsen. Vooral zijn 2e plekken in de Amstel Gold Race en de Brabantse Pijl laten zien wat hij in z’n mars heeft – al zal hij het op dat soort aankomsten altijd moeten afleggen tegen mannen als Van Aert, Van der Poel en Alaphilippe. Stelde teleur in de Ronde van Zwitserland
Geoffrey Bouchard (500K) – Leuke, goed klimmende aanvaller. Won vorig jaar de bergtrui in de Giro
Greg van Avermaet (750K) – Het maximaal haalbare voor deze topper van weleer: een paar ereplaatsen en een ritzege vanuit een vlucht. Het is hem gegund in zijn laatste (?) Tour
Oliver Naesen (750K) – Tot nu toe staat er nog geen sprinter op de deelnemerslijst van AG2R en mag Naesen wellicht zijn kans gaan. In dat geval een interessante puntensprokkelaar voor 750K

Alpecin-Fenix

Mathieu van der Poel (3,5M) – Tja, heeft deze man nog een introductie nodig? Staat garant voor spektakel én punten op vrijwel elk parcours. Zal alleen niet meedoen in de massasprint, die zijn voor ploeggenoot Philipsen
Jasper Philipsen (3M) – Eén van de snelste sprinters van het moment. Schoot al 4 keer raak dit jaar en pakte daarnaast flink wat ereplaatsen. Liet in de Baloise Belgium Tour uitstekende vorm zien

Astana

Miguel Angel Lopez (2,5M) – Mits fit is Lopez een koopje voor dit bedrag. Maar dat is meteen het grote vraagteken: hij verliet de Giro van dit jaar al zeer verrassend in de 4e rit met een heupblessure en het is onbekend in hoeverre hij hiervan hersteld is. Een grote gok dus
Alexey Lutsenko (1M) – De Kazach eindigde vorig jaar plots als 7e in de Tour en sprak deze winter z’n ambities voor het podium uit. Een val in de Omloop zette echter een streep door zijn voorjaar en hij maakte pas in de Ronde van Hongarije zijn anonieme rentree. Viel in de Ronde van Zwitserland en zag daardoor zijn klassement in rook opgaan. Toonde in het tweede deel wel zijn aanvalslust, maar de basis voor een goed klassement in de Tour lijkt heel fragiel
Samuele Battistella (500K) – Italiaans 23-jarig rondetalent die (helaas) vooral in een dienende rol zal moeten rijden

B&B Hotels

Pierre Rolland (500K) – Met z’n 35 jaar een ervaren rot en zal z’n dagje uitkiezen in het hooggebergte

Bahrein

Jack Haig (3M) – Zeer interessante renner. De 28-jarige Australiër maakte vorig jaar tijdens de Tour een ontzettend sterke indruk, maar viel al in rit 3 uit. Hij revancheerde zich uitstekend met een 3e plek in de Vuelta. Met een 6e plek in zowel de Ruta del Sol als Parijs-Nice bevestigde hij dit voorseizoen z’n status als klassementsman. Ondanks een nette 5e plek in de Dauphine maakte Haig geen geweldige indruk. Zijn achterstand op Roglic bedroeg maar liefst 3.13 minuten
Mikel Landa (2,5M) – De Spaanse alles-of-niets klimmer twijfelt na z’n 4e plek in de Giro of hij de Tour of de Vuelta gaat rijden. De verwachting is dat hij de Tour overslaat
Gino Mader (2M) – Deze Zwitserse alleskunner is sinds zijn 5e plek plus de jongerentrui in de Vuelta van vorig jaar definitief een klassementsrenner om rekening mee te houden. Goede klimmer én een goede tijdrit. Werd al 2e in de Ronde van Romandië. In de Ronde van Zwitserland moest Mader echter opgeven met uitdrogingsverschijnselen
Damiano Caruso (1,5M) – De 34-jarige Italiaan is weer als vanouds bezig aan een zeer constant seizoen. Hij rijdt vrijwel altijd top 10, ook al is hij zelden de uitgesproken kopman. Kan Caruso de stunt van zijn 2e plek in de Giro van vorig jaar herhalen? Eindigde ondanks Haig-dienst in de Dauphine voor zijn kopman (4e)
Matej Mohoric (1M) – Mohoric reed een zeer indrukwekkend voorseizoen, met de winst in Milaan-San Remo als absoluut hoogtepunt. Maar mag de aanvaller pur sang af en toe los van de ketting?

BORA

Aleksandr Vlasov (3,5M) – De absolute kopman van Bora. De Rus won al de Ronde van Valencia en de Ronde van Romandië en reed ook nog eens podium in de Ronde van het Baskenland. Als hij niks tegenkomt is Vlasov een van de grootste kandidaten voor het podium. Extra interessant: kan naast klimmen ook tijdrijden en heeft een aardige sprint. Leek op weg naar de eindzege in de Ronde van Zwitserland, maar moest met een positieve coronatest in de leiderstrui uit de wedstrijd stappen
Sam Bennett (3M) – De 31-jarige spurtbom uit Ierland zal gebrand zijn op succes. Met slechts één ritzege dit seizoen in Eschborn-Frankfurt is het echter nog wel heel magertjes voor iemand die voorheen de zeges aaneen reeg
Felix Grosschartner (750K) – Zal vooral in dienst rijden van Vlasov en z’n eigen klassementspijlen mikken op de Vuelta
Danny van Poppel (750K) – In absentie van Bennett lijkt Van Poppel de man met sprintdienst voor Bora. Interessant!

Cofidis

Guillaume Martin (1,5M) – Áls hij de Tour gaat rijden is dat als rittenkaper na een zware Giro (14e stek)
Bryan Coquard (1,5M) – Veelzijdige sprinter die ongetwijfeld goed is voor een aantal ereplaatsen
Benjamin Thomas (500K) – Één van de leukste opties uit deze categorie. De 26-jarige Fransman deed het dit seizoen erg goed in de kleine Franse rittenkoersen, zoals de Ster van Besseges (1e), de Vierdaagse van Duinkerken (4e) en de Boucles de la Mayenne (1e). Beschikt over een prima tijdrit en een aardig sprintje
Ion Izagirre (750K) – De 33-jarige alleskunner maakte dit jaar de overstap van Astana naar Cofidis. Reed grote rondes vaak in dienst, maar lijkt nu een vrije rol te krijgen. Werd dit voorjaar 6e in Gran Camino, 7e in Parijs-Nice en 2e in de Ronde van het Baskenland. Had in de Ronde van Zwitserland veel problemen met de hitte

EF Education

Rigoberto Uran (1,5M) – De 35-jarige veteraan zet wederom alles op de Tour en liet zich nog amper zien dit jaar. In de Ronde van Romandië viel hij uit met een schouderblessure en we zien ‘m pas weer terug in Kopenhagen. Een groot vraagteken dus, al levert Uran gek genoeg (bijna) altijd in de Tour. Moest wel de Ronde van Zwitserland verlaten met een positieve coronatest
Magnus Cort (1,5M) – Alleskunner die zich in de Giro na een mislukt voorseizoen in vorm reed voor de Tour. Een outsider in de openingstijdrit in z’n thuisland. Verder vooral interessant als aanvaller met een goed eindschot
Stefan Bissegger (1M) – Nog zo’n outsider voor geel op de eerste dag. Pure tijdrijder waar je verder niet veel van hoeft te verwachten
Alberto Bettiol (750K) – Moest door een coronabesmetting een streep zetten door zijn voorjaar. In de Ronde van Zwitserland liet hij een prima vormpeil zien, al leverde ook hij een positieve coronatest af
Ruben Guerreiro (750K) – Kandidaat voor de bergtrui als Uran er doorheen zakt, reed sterk in de Dauphine (9e) en won daarna de Mont Ventoux Challenge
Mark Padun (1M) – Zou er niet teveel van verwachten

FDJ

David Gaudu (2,5M) – De kopman van FDJ met een goede punch (Van Aert kan het weten). Werd vorig jaar 11de in de Tour en kan als alles meezit top 10 rijden. Zijn optreden in de Dauphine viel met een 17e plek erg tegen, ondanks een mooie ritzege
Thibaut Pinot (1,5M) – Liet al weten niet voor het klassement, maar voor de bolletjestrui te gaan. Pinot geeft dit seizoen voor het eerst weer tekenen dat hij op de weg terug is, met enkele ereplaatsen en ritwinst in de Tour of the Alps. Ook in de Ronde van Zwitserland schoot hij raak vanuit de vlucht
Stefan Kung (1M) – Één van de toppers uit het klassieke voorseizoen; reed vrijwel overal van voren. Zal naast de tijdritten ook de kasseienrit hebben omcirkeld. Verbaasde daarnaast vriend en vijand met een goed klassement in de Ronde van Zwitserland (5e)
Michael Storer (1M) – De 25-jarige klimmer valt graag aan en sleepte op die manier de bergtrui én 2 ritten in de Vuelta van vorig jaar binnen

INEOS

Daniel Felipe Martinez (4M) – Werd als knecht van Bernal vorig jaar 5e in de Giro. Daar (her)ontdekte de 26-jarige Colombiaan zichzelf als ronderenner. Dit seizoen reed hij ijzersterk in de Ronde van de Algarve (3e), Parijs-Nice (3e) en de Ronde van het Baskenland (1e). Daarnaast werd Martinez ook ‘even’ 5e in de Waalse Pijl en 4e in Luik-Bastenaken-Luik. Viel in de Ronde van Zwitserland dan weer wat tegen met een 8e plaats
Geraint Thomas (3M) – Tja, wat kan de Tourwinnaar van 2018 nog? Is inmiddels 36 jaar en lijkt genoegen te moeten nemen met een dienende rol. Hoewel, schreef plotsklaps de Ronde van Zwitserland op zijn naam. Zou het?
Adam Yates (3M) – Volgens zijn ploeg de kopman voor de Tour, maar de kleinere rittenkoersen liggen ‘m beter dan de grote rondes. Werd dit voorjaar 2e in de UAE Tour en 4e in Parijs-Nice. Moest de Ronde van Zwitserland verlaten met een positieve coronatest; allesbehalve een fijne generale dus
Filippo Ganna (2M) – De topfavoriet voor het eerste geel, zeker na zijn tijdritzege in de Dauphine. Zal verder vooral als luxeknecht fungeren. Pakte nog wel ‘even’ de titel Italiaans kampioen tijdrijden mee vlak voor de Tour
Tom Pidcock (2M) – Pidcock is zeer grillig en stelde flink teleur dit voorseizoen. Kon ook in de Ronde van Zwitserland geen potten breken. Kan hij zich revancheren in deze Tour?
Ethan Hayter (2,5M) – Hayter is één van de grootste talenten van het peloton. Kan klimmen, sprinten en tijdrijden. Maar mag hij rijden? En als hij mag rijden; in hoeverre mag hij voor eigen kans gaan? Voor deze forse prijs een twijfelgeval. Werd kort voor de Tour met afstand Brits kampioen tijdrijden

Wanty

Alexander Kristoff (2,5M) – Good-old Kristoff liet dit voorjaar zien nog prima mee te kunnen in de sprints. Vaak een garantie voor een reeks ereplaatsen en een verdwaalde ritzege op een regenachtige dag
Andrea Pasqualon (750K) – Rappe sprinter, maar wat wordt de rolverdeling tussen hem en Kristoff?
Taco van der Hoorn (500K) – Op het palmares van deze cult-aanvaller zou een Touretappe niet misstaan
Louis Meintjes (750K) – De 30-Zuid-Afrikaan is opgebloeid bij Wanty en won zelfs de Giro dell’Appennino dit jaar. Niet gek voor een anti-winnaar. Werd vorig jaar geruisloos 14e in de Tour – als alles meezit kan hij wellicht weer een stapje beter. Sloot de Dauphine af met een keurige 6e stek

Israël Cycling

Michael Woods (1M) – Een klassement zit er niet in voor de 35-jarige Canadees. Maar een ritzege of wellicht de bolletjestrui behoort wel tot de mogelijkheden van deze rappe klimmer. Toonde vorm met een rit- en eindzege in de Route d’Occitanie
Chris Froome (750K) – Viervoudig Tourwinnaar Froome is beter dan de afgelopen 3 jaar, maar (helaas) nog steeds niet op het niveau om een goed klassement te rijden
Jakub Fuglsang (750K) – Verwacht van Fuglsang geen klassement, maar als avonturier kan hij vast een ritje binnen tikken. Liet in de Ronde van Zwitserland (3e) wel zien dat het met zijn vorm wel goed zit

Lotto

Caleb Ewan (3M) – De rappe Australiër heeft een zeer teleurstellende Giro achter de rug en zal ongetwijfeld uit zijn op revanche. Voor 3 miljoen een erg interessante optie
Andreas Kron (750K) – Talentvolle Deense klimmer van 24 jaar oud, krijgt bij Lotto ongetwijfeld de vrijheid
Tim Wellens (750K) – Was in het begin van dit jaar meteen al in bloedvorm en liet ook in de Baloise Belgium Tour (2e) goed in orde te zijn, maar wanneer stel je ‘m op?

Movistar

Enric Mas (3,5M) – Mister steady. Stelt zelden teleur en rijdt bijna overal minimaal top 10 waar hij meedoet. Valt dit jaar wel veel, zo ook in de Dauphine waar hij met een schouderblessure moest afstappen. Verwachting is wel dat hij er in de Tour zal staan
Matteo Jorgenson (500K) – Talentvolle klassementsrenner. Deze Amerikaan is pas 22 jaar en doet dus ook mee in het jongerenklassement

Quickstep

Fabio Jakobsen (4M) – De snelste sprinter van het moment met de beste lead-out van het moment. Do we need to say more?
Julian Alaphilippe (3,5M) – Normaal gesproken een zekerheidje in de Tour de France, maar het is voor de grillige Fransman een race tegen de klok na zijn verschrikkelijke val in Luik-Bastenaken-Luik met onder meer een paar gebroken ribben. Een groot vraagteken
Kasper Asgreen (1M) – Wederom een outsider voor de gele trui in Kopenhagen. Maar ook later in de Tour kan hij een graantje meepikken, mits hij vrijaf is van Jakobsen-dienst. Viel wel hard in de Ronde van Zwitserland en het is de vraag of hij de Tourstart haalt
Remi Cavagna (750K) – Beresterke aanvaller en tijdrijder. Voor hem geldt hetzelfde als voor Asgreen
Andrea Bagioli (750K) – Leuke, jonge Italiaanse puncher voor dat bedrag
Mattia Cattaneo (1M) – Cattaneo kan vrijwel alles. Volgens zijn ploeg gaat hij niet voor een klassement, maar ouderwets vrijbuiten. Interessant wel
Mikkel Honore (750K) – Beloftevolle en rappe Deen, bij wie het wel tijd wordt dat hij een grote zege boekt. Krijgt een vrije aanvallersrol

Arkea

Nacer Bouhanni (2M) – Het is met Bouhanni vaak spannend tot na de streep vanwege een DQS of een opstootje. De explosieve sprinter rijdt vast naar wat ereplaatsen, maar een grote ronde uitrijden doet hij zelden
Nairo Quintana (1,5M) – Wat kan de 32-jarige Nairoman nog? Reed een prima voorseizoen met winst in de Tour de la Provence en de Tour du Var. Werd daarna nog 5e in Parijs-Nice en 4e in de Ronde van Catalonië. Als een klassement er toch niet in blijkt te zitten, kan hij voor de bolletjestrui en/of een rit gaan. Werd ondanks een val 7e in de Route d’Occitanie
Warren Barguil (1M) – Barguil reed een prima voorjaar met vooral in de eendagswedstrijden goede uitslagen. Verwachting is dat hij niet voor een klassement gaat, maar voor de aanval kiest
Amaury Capiot (1M) – Rappe man, maar de sprints zijn voor Hofstetter
Hugo Hofstetter (2M) – Prima sprinter, die in dit sprintersveld wel op de 2e rij moet plaatsnemen. Fors aan de prijs

BikeExchange

Dylan Groenewegen (3M) – Groenewegen komt langzaam maar zeker terug op zijn oude niveau, maar heel constant is het nog niet. Reed ter voorbereiding op de Tour vooral klimkoersen, al pakte hij wel een ritje met in de Ronde van Slovenië
Michael Matthews (2M) – Altijd goed voor een reeks ereplaatsen als het parcours te lastig is voor de pure sprinters. Zal zich vanwege de aanwezigheid van Groenewegen zeer waarschijnlijk niet mengen in de strijd om het groen
Simon Yates (2M) – Yates reed (als vanouds) een heel rare Giro; won een tijdrit, viel hard op z’n knie, pakte een indrukwekkende zege in een groep klassementsmannen en stapte af. Een gevaarlijke (maar onberekenbare) klant als hij hersteld is van zijn blessure. Zijn ploegleider zegt dat hij alleen deelneemt als zijn knie volledig hersteld is en hij dan voor ritzeges gaat

Team DSM

Romain Bardet (3M) – Bardet is dit jaar in grootse vorm en etaleerde die in de Giro. Moest echter plots de Giro verlaten vanwege maagproblemen, terwijl hij samen met Carapaz en Hindley de beste indruk maakte bergop. Zelf geeft hij echter aan niet voor een klassement te rijden
Alberto Dainese (1,5M) – Verrassend is de deelname van deze jonge Italiaanse sprinter, die ook al de Giro uitreed. Daar sprintte hij naar een knappe ritzege en in de Baloise Belgium Tour pakte hij 3 top 10 noteringen. Maar is het niet een beetje teveel voor deze 24-jarige?
Andreas Leknessund (750K) – De 23-jarige Noor timmert flink aan de weg en bekroonde dat met een knappe ritzege in de Ronde van Zwitserland. Ook werd hij 13e in het klassement en eerder al 11e in Parijs-Nice. Leuke klassementsrenner in de dop!
Cees Bol (1,5M) – Nog niet zijn seizoen
Soren Kragh Andersen (750K) – Leuke aanvaller en een dark horse voor de openingstijdrit áls hij mag rijden

Jumbo-Visma

Primoz Roglic (5,5M) – De normaal zo ongenaakbare Roglic kent een voor zijn doen lastig seizoen, mede vanwege knieproblemen. Won ondanks dat wel ‘gewoon’ Parijs-Nice en ook de Dauphine – op indrukwekkende wijze
Wout van Aert (5M) – Absolute must. Kan tijdrijden, aanvallen en wil voor de groene trui gaan. Kan zomaar een record aan punten worden voor deze alleskunner
Jonas Vingegaard (4,5M) – Stond vorig jaar op na het plotselinge afstappen van Roglic. En hoe! Met een 2e plek was hij de enige bedreiging voor Pogacar. Bevestigde dit voorseizoen met een 2e plek in de Tirreno-Adriatico, 6e plaats in de Ronde van het Baskenland en in de Dauphine moest hij alleen ploeggenoot Roglic voorlaten. Stiekem meer dan een schaduwkopman voor Jumbo?
Sepp Kuss (2M) – Meesterknecht van Roglic en Vingegaard. Zal zich flink moeten wegcijferen en zich koest moeten houden, tenzij beide mannen erdoorheen zakken
Christophe Laporte (1,5M) – Rap, maar zal vooral de hoofdadjudant van Van Aert zijn
Rohan Dennis (1,5M) – In de tijdritten mag hij voor eigen kans, daarbuiten stieren op kop

TotalEnergies

Peter Sagan (2,5M) – Pakte voor het eerst in tijden weer een ritzege in de Ronde van Zwitserland. Gaan we weer iets van de oude Sagan zien in de Tour?
Pierre Latour (750K) – Brak recent zijn spaakbeen en het is nog maar de vraag of hij de start in Kopenhagen haalt

TREK

Mads Pedersen (2M) – Kent een uitstekend jaar (6 zeges, veel ereplaatsen) en denkt – na een goede tijdrit – aan de gele trui in z’n thuisland. Dé sprinter van zijn ploeg
Jasper Stuyven (1M) – Altijd goed voor een reeks ereplaatsen, maar de sprints zijn in principe voor Pedersen
Bauke Mollema (1M) – Rittenkapen

UAE

Tadej Pogacar (7M)What to say about Poggy? Met recht de duurste renner uit het spel
Matteo Trentin (2,5M) – Staat er alleen voor als sprinter in een ploeg die rondom Pogacar gebouwd is. Maar dat is hij wel gewend
Brandon McNulty (2M) – De 24-jarige McNulty rijdt een beresterk seizoen, maar zal zich volledig moeten schikken voor Pogacar. Wel de schaduwkopman van UAE en doet nog mee voor de witte trui
Marc Hirschi (1,5M) – Hirschi lijkt terug op zijn oude niveau. Zal veel voor Pogacar moeten rijden, maar kan met zijn explosiviteit stiekem best wat ereplaatsen scoren in diens schaduw. Moest de Ronde van Zwitserland wel verlaten met een positieve coronatest, dus dat plaatst wel enkele vraagtekens
Rafal Majka (2M) – De Poolse klimmer liet in de Ronde van Slovenië zien in uitstekende vorm te zijn. Vooral interessant voor teampunten, want Majka ligt vanzelfsprekend aan de Pogacar-ketting

LUISTER OOK: SCORITO-TIPS TOUR DE FRANCE 2022
LUISTER OOK: TOUR 2022 ETAPPE 1

LEES OOK: TOUR DE FRANCE 2022 – VOORSPELLING ALGEMEEN KLASSEMENT
LEES OOK: TOUR DE FRANCE 2022 – VOORSPELLING SPRINTKLASSEMENT
LEES OOK: TOUR DE FRANCE 2022 – VOORSPELLING BERGKLASSEMENT
LEES OOK: TOUR DE FRANCE 2022 – VOORSPELLING JONGERENKLASSEMENT
LEES OOK: TOUR DE FRANCE 2022 – VOORSPELLING ETAPPE 1
LEES OOK: HET SCORITO-DAGBOEK VAN NOSTRAHOEKSTRA
LEES OOK: TOUR DE FRANCE 2022 – PARCOURS
LUISTER NU DE PODCAST ‘TOURKOORTS AANJAGEN MET PLOEGLEIDER KELVIN DEKKER’
SPEEL JE OOK MEE MET ONZE SUBLEAGUE OP SCORITO?