Vuelta 2021 – Scorito-tips

Geplaatst door

Scorito-tips voor de Vuelta 2021? Het concept: een team 20 renners kiezen met budgetrestrictie en vervolgens elke dag 9 renners én een kopman (dubbele punten) opstellen. Hieronder vind je een selectie van de renners volgens het MoSCoW-principe. Oftewel: must have, should have, could have, wont have. Van iedere categorie noemen we er 5 en we doen er nog een rennerkaart met de meest actuele statistieken bij cadeau. Speel je mee met onze subleague op Scorito? Spread the word!

LEES OOK: VUELTA 2021 – VOORSPELLING ETAPPE 1
LEES OOK: VUELTA 2021 – VOORSPELLING ALGEMEEN KLASSEMENT
LEES OOK: VUELTA 2021 – VOORSPELLING SPRINTKLASSEMENT
LEES OOK: VUELTA 2021 – VOORSPELLING BERGKLASSEMENT
LEES OOK: VUELTA 2021 – VOORSPELLING JONGERENKLASSEMENT
LEES OOK: VUELTA 2021 – ALLE ETAPPES
MEEDOEN MET ONZE SUBLEAUGE OP SCORITO

Scorito-tips voor de Vuelta

Vuelta 2021: 5 must haves voor Scorito

  1. Primoz Roglic (5,5M)

Of Primoz Roglic hersteld is van zijn val in de Tour? Kijk de tijdrit van de Olympische Spelen in Tokio nog eens terug. De Sloveen verpulverde de concurrentie en is meer dan klaar voor een loepzuivere hattrick aan eindoverwinningen in de Vuelta. Roglic is – met afstand – de grote favoriet voor de rode trui. En ook de puntentrui won hij de 2 voorgaande edities. Do we need to say more?

2. Egan Bernal (5,5M)

Egan Bernal was vooral in de eerste 2 weken heel indrukwekkend in de Giro. Daarin smeet hij wellicht iets te veel met zijn krachten, want z’n 3e week was minder. Toch pakte hij soeverein de eindwinst in de Ronde van Italië. Roglic is echter van een andere orde. Bernal heeft normaal gesproken een mindere punch en een mindere tijdrit dan de Sloveen, dus hij zal het op een andere manier moeten winnen. Eén voordeel: de Colombiaan heeft een ijzersterke ploeg tot z’n beschikking.

3. Tom Pidcock (3M)

Tom Pidcock heeft alles in zich om in het rijtje met Mathieu van der Poel en Wout van Aert te komen. Oftewel: de beste alleskunners van dit moment. De jonge Brit (22) van INEOS heeft zelfs één voordeel ten opzichte van Van der Poel en Van Aert: hij kan nog iets beter klimmen door zijn lage gewicht. Of hij explosief is? Zie zijn verloren millimetersprint met Van Aert in de Amstel Gold Race. Bovendien heeft Pidcock iets wat de andere 2 (nog) niet hebben: olympisch goud. Pidcock reed op de mountainbike in Tokio alles aan diggelen – hij maakte Van der Poels droom waar. Tussen het knechten voor Bernal door zullen er in de Vuelta genoeg kansen voor hem komen.

4. Michael Matthews (3M)

Michael Matthews kwam in de Tour de France net tekort voor de groene trui: hij moest alleen een ontketende Mark Cavendish voor zich dulden. In een Vuelta met veel klimwerk en relatief weinig echte massasprints, kan de Australiër een gooi doen naar de puntentrui. Al zal hij het liefst minimaal een etappe winnen.

5. Sepp Kuss (3M)

Met het uitvallen van Roglic in de Tour moest Sepp Kuss schakelen van zijn rol als meesterknecht naar aanvaller. In de etappe naar Andorra le Vella verzilverde hij die kans en pakte zo zijn eerste etappezege in de Tour. Met Roglic terug aan zijn zijde kan Kuss weer excelleren in zijn oude rol. Met het vele klimwerk en de potentiële teampunten van Roglic is Kuss een must have.

Vuelta 2021: 5 should haves

  1. Romain Bardet (2,5M)

Romain Bardet lijkt weer helemaal terug. De Fransman fietste zich naar een knappe 7e plek in de Giro en liet zich ook in de Vuelta a Burgos gelden. Hij won een rit, pakte de bergtrui en sloot – ondanks een vervelende val – af met een 6e plek in het algemeen klassement. In de slotrit verloor hij in de leiderstrui zo’n 2 minuten op eindwinnaar Mikel Landa. Bardet is in de Vuelta een man om rekening mee te houden.

2. Guillio Ciccone (2,5M)

Giulio Ciccone was in de Giro zo’n beetje de enige die Bernal kon volgen in de eerste 2 weken van de Giro. Helaas voor hem moest hij zijn thuisronde in etappe 18 verlaten na een val. Toch smaakte deze ontdekkingstocht als klassementsrenner ongetwijfeld naar meer voor de vinnige Italiaan. En als dat niet lukt zorgt zijn aanvalsdrift wel voor genoeg punten.

3. Mikel Landa (3M)

Mikel Landa viel ongelooflijk hard in de 5e etappe van de Giro en gaf op met meerdere breuken. Zonde, want de Spanjaard van Bahrein leek in de vorm van zijn leven. Hij lijkt op tijd hersteld voor de Vuelta, gezien de eindwinst in de Vuelta a Burgos. Zou het dan toch een keer lukken voor Landissimo? Aan de sterkte van zijn ploeg zal het in ieder geval niet liggen

4. Jasper Philipsen (4,5M)

Jasper Philipsen is met het ontbreken van veel andere topsprinters dé man voor de massasprints, samen met Arnaud Demare. In de Tour was hij er al een aantal keer dichtbij en moest hij nog wat kansen delen met ploeggenoot Tim Merlier. Philipsen krijgt in de Vuelta wel al het vertrouwen van zijn ploeg en zal dat maar wat graag verzilveren.

5. Andrea Bagioli (1M)

Andrea Bagioli voor 1M is het koopje van deze Vuelta in Scorito. De 22-jarige Italiaan heeft een enorme punch en kan zomaar een aantal keer verrassen. Hij reed dit seizoen nog weinig wedstrijden door een knieoperatie, maar Bagioli liet in de Tour de l’Ain (4e) zien dat hij weer de oude is.

6. Arnaud Demare (4M)* (deelname later bevestigd)

Arnaud Demare heeft een ongelooflijk teleurstellende Tour de France achter de rug. Hij viel, kon zich amper mengen in de sprints en finishte buiten tijd in etappe 9. De Fransman is ongelooflijk gebrand op revanche en gezien het beperkte sprintersgilde zal hij daarin slagen ook. Bovendien maakt ook Ramon Sinkeldam weer deel uit van de imponerende Franse sprinttrein.

Vuelta 2021: 5 could haves

  1. Mark Padun (2M)

Mark Padun is toch wel de vreemdste renner van dit seizoen. De 25-jarige Oekraïner won 2 loeizware bergritten achter elkaar in de Dauphiné en werd plots tot ieders verbazing uit de Tourploeg gehouden. In de Vuelta a Burgos liet Padun zien nog steeds in vorm te zijn, met een 3e plek in het algemeen klassement. Voor 2M is deze Oekraïense straaljager een prima gok.

2. Hugh Carthy (3,5M)

Hugh Carthy kent een redelijk seizoen. Niet goed, niet slecht. De man die vorig jaar licht verrassend het podium in de Vuelta haalde (3e) kan tot nu toe nog niet echt bevestigen. Zijn 8e plek in de Giro was prima, maar niet goed genoeg. In de Vuelta a Burgos liet hij het klassement lopen, om vervolgens wel de slotetappe te winnen.

3. Richard Carapaz (4M)

Richard Carapaz reed in de schaduw van Pogacar een prima Tour de France. De Equadoriaan viel aan tot hij erbij neerviel en mocht in Parijs het podium op (3e). Zijn hoogtepunt moest toen nog komen: in een snikheet Tokio snelde hij naar olympisch goud. Carapaz maakte zich daarmee onsterfelijk in eigen land en heeft daar ongetwijfeld van genoten. De vraag is hoe fris hij aan de start van de Vuelta verschijnt. Een rol in dienst van Bernal, waar hij af en toe voor eigen kans mag gaan om de druk op andere klassementsmannen te verhogen lijkt het meest logisch. Z’n prijs is wel wat aan de hoge kant voor een renner die wellicht geen klassement gaat rijden.

4. Max Schachmann (2M)

Max Schachmann zette al zijn pijlen op het najaar met de Olympische Spelen en de Vuelta. In het voorseizoen pakte hij nog wel ‘even’ de eindzege in Parijs-Nice, maar de Duitser zien we niet meedoen in een klassement over 3 weken. Op dit parcours verwachten we wel een aantal mooie daguitslagen van hem.

5. Damiano Caruso (2M)

Damiano Caruso is Signor Constante. Vrijwel altijd in een dienende rol, vrijwel altijd eindigend rond de 10e plek in het klassement. Tot afgelopen Giro. Kopman Landa viel uit, Caruso pakte z’n kans en reed op zijn geboortegrond naar een indrukwekkende 2e plek. Deze Vuelta zal hij zijn rol als meesterknecht weer met verve vervullen om Landa op het hoogste schavot te krijgen. Ondanks dat lijkt een plek in de top 10 haalbaar.

Vuelta 2021: 5 won’t haves

  1. Miguel Angel Lopez (3M)

Oef, wat reed Miguel Angel Lopez een matige Tour de France. De enige keren dat hij in beeld kwam was als hij moest lossen. Zelfs aanvallen lukte niet toen z’n klassement om zeep was. En dat terwijl hij van tevoren iedereen nog op een hoop reed in de Mont Ventoux Challenge en prima presteerde in de Dauphiné (6e). Het parcours in de Vuelta moet hem beter liggen, maar dan moet er wel heel veel met zijn vorm gebeurd zijn in de tussentijd. Voor 3M is dat een grote gok.

2. Adam Yates (3M)

Adam Yates reed als een van de weinigen nog geen grote ronde dit seizoen. Zijn piek lag bij kleinere etappekoersen in het voorseizoen, waar hij prima resultaten haalde: 2e in de UAE Tour, 1e in de Volta Catalunya en 4e in de Itzulia Basque Country. Recent dook de Brit op in de Vuelta a Burgos, maar dan moest je wel heel goed kijken. Hij reed naar een anonieme 96ste plek in het klassement. Een dienende rol voor Bernal, Carapaz of zelfs Sivakov lijkt het meest voor de hand liggend bij het sterke INEOS-blok.

3. Pavel Sivakov (2,5M)

Pavel Sivakov is nog zo’n renner uit de indrukwekkende INEOS-ploeg. Normaal gesproken heeft hij echter Bernal en Carapaz boven zich staan in de pikorde. Bovendien is de Rus een enorme brekebeen gebleken, zo bleek weer in rit 6 van de Giro. Zijn vorm lijkt prima met een 4e plek in de Vuelta a Burgos, maar voor 2,5M zouden we andere keuzes maken.

4. Aleksandr Vlasov (4M)

Aleksandr Vlasov reed een prima eerste deel van het seizoen en bekroonde dat met een knappe 4e plek in de Giro. Sindsdien liet de jonge Rus van Astana weinig zien. In de Vuelta a Burgos – een van de voorbereidingskoersen op de Vuelta – reed hij anoniem naar een 34ste plek in het klassement. Voor 4M is die gok wel wat groot.

5. Alejandro Valverde (3,5M)

Alejandro Valverde rijdt vrijwel altijd uitstekend in zijn thuisronde. De inmiddels 41-jarige Spanjaard reed maar liefst 12 keer top 10 en won de Vuelta in 2009. Valverde bereidde zich in de Tour voor op de Olympische Spelen – een van de weinige ontbrekende titels op zijn indrukwekkende palmares. Helaas voor hem werd hij bevangen door de hitte en draaide het uit op een deceptie. En waar beter dan in Spanje kan Valverde laten zien dat hij er nog steeds toe doet? Of zal hij het stokje definitief overgeven aan ploeggenoten Mas en Lopez? De oude vos gaat zeker punten scoren, maar 3,5M vinden we net teveel van het goede.

Vuelta 2021: 5 wanna haves

  1. Harm Vanhoucke (1M)

Harm Vanhoucke reed een matige Giro, maar liet recent in de Tour de l’Ain (2e) zien dat hij terug in vorm is. Bovendien krijgt hij in de vrijbuitersploeg van Lotto-Soudal alle ruimte om succes te halen.

2. Quinn Simmons (1M)

De 20-jarige Quinn Simmons is grillig, maar barst van het talent. Het is vooral de vraag wanneer het er een keer echt uitkomt. Zo won hij een rit én het klassement in de Tour de Wallonie, maar liet hij het weer helemaal lopen in de Tour de l’Ain (41e).

3. Felix Grosschartner (1,5M)

Felix Grosschartner is helaas veelvuldig door ons aangeprezen voor de Giro, terwijl daar duidelijk niet zijn prioriteit lag. Ook toen kopman Buchmann uitviel, schitterde hij door afwezigheid. In de Vuelta van vorig jaar reed hij uitstekend met 5 top 10 plekken en een 9e plaats in het eindklassement. In de Settimana Ciclistica Italiana werd hij 4e in juli, dus zijn vorm is rijzende. Durf jij het aan?

4. Michael Storer (500K)

De aanvalslustige Michael Storer is voor 500K echt een koopje. Als hij zijn dagen uitkiest, is dagsucces bijna een garantie. Hij won een rit en het eindklassement van de Tour de l’Ain; meenemen dus.

5. Mauri Vansevenant (1,5M)

Eigenlijk is 1,5M voor Mauri Vansevenant veel te duur. Maar met zijn energie en aanvalslust kan hij weleens een heel mooie Vuelta rijden. Als je geld over hebt…

6. Juan Sebastián Molano (2M) (deelname later bevestigd)

Met Juan Sebastián Molano neemt UAE de sprinter in vorm mee naar Spanje. Molano was vaak lead-out, maar mocht recent in de Ronde van Burgos zijn eigen kans gaan. En dat deed hij met verve: 2 overwinningen en het puntenklassement. De verwachting is dat ploeggenoot Trentin de lastige etappes doet en Molano de vlakke sprints.

LEES OOK: VUELTA 2021 – VOORSPELLING ETAPPE 1
LEES OOK: VUELTA 2021 – VOORSPELLING ALGEMEEN KLASSEMENT
LEES OOK: VUELTA 2021 – VOORSPELLING SPRINTKLASSEMENT
LEES OOK: VUELTA 2021 – VOORSPELLING BERGKLASSEMENT
LEES OOK: VUELTA 2021 – VOORSPELLING JONGERENKLASSEMENT
LEES OOK: VUELTA 2021 – ALLE ETAPPES
MEEDOEN MET ONZE SUBLEAUGE OP SCORITO