Olympische Spelen 2021 – Voorspelling wegwedstrijd (m)

Geplaatst door

Zaterdag 24 juli: Musashinonomori Park – Fuji International Speedway (234 km)

Op de Olympische Spelen 2021 rijden de mannen een wegwedstrijd van Musashinonomori Park naar Fuji International Speedway over 234 kilometer. Met 4.865 hoogtemeters in verzengende hitte belooft het een megazware koers te worden. De beklimmingen: Doshi Road (5,9 km a 5,7%), Kagosaka Pass (2,2 km a 4,6%), Fuji Sanroku (14,3 kilometer a 6%), Mikuni Pass (6,5 kilometer a 10,6%) en de Kagosaka Pass (2,2 kilometer aan 4,6%). De Mikuni Pass met de top op 30 kilometer van de streep lijkt de scherprechter te worden.

🚩4.00 uur
🏁11.15 uur
📺Eurosport 1 (4.00 uur), NPO 1 (4.00 uur) & Sporza (4.00 uur)
🌤️Weinig wind, zonnig, 31 graden

Olympische Spelen 2021 – profiel wegwedstrijd

Olympische Spelen 2021: voorspelling wegwedstrijd (m)

De voorspelling van de 💻, Expected Win (xW):

1. Tadej Pogacar (13,6%)
De Sloveen was de man van de Tour met 3 ritzeges en een ongelooflijke voorsprong op al zijn concurrenten. Met Primoz Roglic heeft hij bovendien een extreem sterke ploeggenoot. De grootste vraag: hoe gaat hij om met de verzengende hitte van Tokio?
2. Alejandro Valverde (9,8%)

De 41-jarige Spanjaard reed een heel zuinige Tour. Alles in het teken van deze wedstrijd, omdat de olympische titel nog ontbreekt op zijn ongelooflijke palmares. In de rit naar Andorra (2e) liet hij zien toch echt in orde te zijn.
3. Wout van Aert (8,4%)

De alleskunner. Van Aert groeide naar zijn topvorm in de Tour de France en won de rit naar de Mont Ventoux, de individuele tijdrit en de massasprint op de Champs Elysees. Krankzinnig. Als hij de Mikuni Pass overkomt, zal hij heel lastig te kloppen zijn. Maar dat weten zijn concurrenten ook.
4. Primoz Roglic (7,5%)

Volgens zijn eigen ploeg was Roglic in topvorm tot zijn harde val in Frankrijk. De Sloveen heeft 3 weken kunnen herstellen en kan zomaar profiteren van de ogen die gericht zijn op ploeggenoot en topfavoriet Pogacar.
5. Guillaume Martin (7,5%)

De Fransman wilde geen klassement rijden in de Tour, maar reed er plots toch een door een succesvolle vlucht. Hij werd 8e. Martin is vinnig en krijg je er niet zomaar af. Een outsider.
6. Michael Woods (7,4%)

Woods deed exact het tegenovergestelde als Martin: hij wilde een klassement rijden, maar deed dat niet. De Canadees zakte er snel doorheen en ging voor ritzeges en de bollen. Beiden lukten niet, al klom hij ijzersterk. Woods stapte in rit 19 niet meer op om zich voor te bereiden op de deze race. Gevaarlijke klant.
7. David Gaudu (6,6%)

Gaudu reed een prima Tour (11e), maar zakte wat weg in het klassement door wat slechte dagen vanwege darmklachten. Daarna krabbelde hij op en liet hij zich weer zien. Samen met Martin een sterke Franse tandem.
8. Richard Carapaz (6,1%)

De Equadoriaan werd 3e in de Tour. Zeker niet slecht, al kon hij echt niet op tegen Pogacar. Dit parcours en de omstandigheden moeten hem wel liggen: warm en veel klimwerk. Helaas voor hem ligt de finish niet bergop.
9. Jakob Fuglsang (5,9%)

Fuglsang is het hele seizoen al onzichtbaar. Zo ook tijdens de Tour. Bovendien ging hij de laatste etappe naar Parijs niet meer van start, omdat ‘hij zich niet goed voelde’. Bijzonder als hij ineens met de beste mee kan.
10. Bauke Mollema (5,2%)

Mollema, tja, Mollema. Stiekem is dit parcours fantastisch voor hem. Genoeg momenten om er stiekem vandoor te gaan. Het enige probleem: tegenstanders zijn weer extra alert op hem na zijn ritzege in de Tour.

 🦄 Maximilian Schachmann
Schachmann krijgt onze eenhoorn. De Duitser reed nog geen grote ronde en zette alles op de Olympische wegwedstrijd. Met zijn vorm zit het goed, gezien de winst in het Duits kampioenschap eind juni. Kan hij de Tour-rijders verrassen?

*De eenhoorn is onze joker, lekker ouderwets op basis van gevoel

Olympische Spelen 2021 – voorspelling wegwedstrijd (m)