Tour de France 2021 – Voorspelling etappe 11

Geplaatst door

Woensdag 7 juli: Sorgues – Malaucène (198,9 km)

Etappe 11 in de Tour de France 2021 gaat van Sorgues naar Malaucène over 198,9 kilometer. Een stevige bergrit, met 2 keer de Mont Ventoux! De eerste stevige horde is de Col de la Liguière (9,3 km à 6,7%). Daarna eerst de Mont Ventoux (22,0 km à 5,1%) van de ‘makkelijke kant’ en vervolgens de andere zijde (15,7 km à 8,8%). De finish ligt bergaf in Malaucène. De verwachting is dat de vluchters het mogen uitmaken.

🚩12.00 uur
🏁17.35 uur
📺Eurosport Player (11.55 uur), NPO 1 (11.50 uur) & Sporza (11.50 uur)
🌤️Weinig wind, zonnig, 30 graden

LEES OOK: TOUR DE FRANCE 2021 – ALLE ETAPPES
LEES OOK: TOUR DE FRANCE 2021 – ALLE DEELNEMERS EN STATS
ZELF VOORSPELLEN MET ONS ALGORITME? PROBEER HET NU!

Tour de France 2021 – profiel etappe 11
Tour de France 2021 – profiel etappe 11 laatste km

Tour de France 2021: voorspelling etappe 11

Michael Woods (9,6%) is volgens de computer de favoriet voor etappe 11 in de Tour de France 2021. De Canadees strijdt mee voor de bolletjestrui en klimt sterk. Helaas voor hem was er tot nu toe steeds één vluchter sterker (Teuns en O’Connor). Wout Poels (9,0%) doet ook lekker mee in het bergklassement en zou daar graag een ritzege aan toevoegen. Er is alleen een probleem voor de Nederlander in Sloveense dienst: de finish ligt bergaf en dalen is niet zijn sterkste punt.

Mattia Cattaneo (8,2%) mag ongetwijfeld weer doen waar hij voor gemaakt is: aanvallen in de bergen. De Italiaan is goed, maar moet wel een superdag hebben om de beste van de kopgroep te zijn. Op 4 staat Nairo Quintana (7,1%), de huidige drager van de bolletjestrui. Hij maakt een sterke indruk en daarbij zullen het warmere weer en de zware beklimmingen hem goed doen. De Colombiaan daalt ook prima en is daarom onze eenhoorn. Julian Alaphilippe (6,9%) zien we vast en zeker in de aanval, maar klimt hij goed genoeg?

Ion Izagirre (6,7%) maakt ook een goede kans op de etappezege. Aan zijn daalkunsten ligt het niet, de vraag is of hij bergop sterk genoeg is. Alejandro Valverde (6,4%) zal maar wat blij zijn met de warmere temperaturen. De Spaanse veelwinnaar was de kou helemaal zat. Ook Simon Yates (5,5%) staat niet bekend als een renner die goed presteert in de kou en regen. Als hij een van zijn superdagen kent, is hij heel lastig te kloppen.

De Colombiaanse rasklimmer Miguel Angel Lopez (4,8%) beleeft een dramatische Tour tot nu toe. En dat terwijl hij in de voorbereiding nog zo’n goede indruk maakte in de Mont Ventoux Challenge. Jawel, de berg die deze rit maar liefst 2 keer op het programma staat. Kan Lopez zich herpakken op zijn favoriete klim? Richie Porte (4,5%) staat al op geruime achterstand in het klassement en mag zijn kans gaan voor de etappezege.

De voorspelling van de 💻, Expected Win (xW):

1. Michael Woods (9,6%)
2. Wout Poels (9,0%)
3. Mattia Cattaneo (8,2%)
4. Nairo Quintana (7,1%)
5. Julian Alaphilippe (6,9%)
6. Ion Izagirre (6,7%)
7. Alejandro Valverde (6,4%)
8. Simon Yates (5,5%)
9. Miguel Angel Lopez (4,8%)
10. Richie Porte (4,5%)

 🦄 Nairo Quintana

*De eenhoorn is onze joker, lekker ouderwets op basis van gevoel

Tour de France – voorspelling etappe 11

LEES OOK: TOUR DE FRANCE 2021 – ALLE ETAPPES
LEES OOK: TOUR DE FRANCE 2021 – ALLE DEELNEMERS EN STATS
ZELF VOORSPELLEN MET ONS ALGORITME? PROBEER HET NU!