Tour de France 2021 – Voorspelling algemeen klassement (update)

Geplaatst door

Wie wint het algemeen klassement van de Tour de France 2021? De strijd om de gele trui kent 2 absolute topfavorieten uit Slovenië, maar er zijn meer dan genoeg kapers op de kust. Denk bijvoorbeeld aan het sterke collectief van Team INEOS. Of de tridente van Movistar. Het parcours is minder dan ooit gemaakt voor de pure klimmers, met onder meer 2 lange tijdritten, veel sprintetappes en slechts 3 echte aankomsten bergop.

LEES OOK: TOUR DE FRANCE 2021 – VOORSPELLING ETAPPE 1
LEES OOK: TOUR DE FRANCE 2021 – VOORSPELLING SPRINTKLASSEMENT
LEES OOK: TOUR DE FRANCE 2021 – VOORSPELLING BERGKLASSEMENT
LEES OOK: TOUR DE FRANCE 2021 – VOORSPELLING JONGERENKLASSEMENT
GRATIS (NORMAAL 3,99 EURO) MEEDOEN MET ONZE SUBLEAGUE OP SCORITO
LEES OOK: TOUR DE FRANCE 2021 – SCORITO-TIPS
LEES OOK: TOUR DE FRANCE 2021 – SCORITO-TIPS DEEL 2
LEES OOK: TOUR DE FRANCE 2021 – ALLE ETAPPES
LEES OOK: TOUR DE FRANCE 2021 – ALLE DEELNEMERS EN STATS

Tour de France 2021: de favorieten (update 1e rustdag)

1. Tadej Pogacar (32,6%)
2. Richard Carapaz (13,3%)
3. Ben O’Connor (13,3%)
4. Wilco Kelderman (11,1%)
5. Enric Mas (10,3%)
6. Rigoberto Uran (9,9%)
7. Jonas Vingegaard (8,1%)
8. Pello Bilbao (6,9%)
9. Alexey Lutsenko (6,8%)
10. David Gaudu (6,4%)

 🦄 Richard Carapaz

*De eenhoorn is onze joker, lekker ouderwets op basis van gevoel

Tour de France 2021 – voorspelling algemeen klassement (update 1e rustdag)

Tour de France 2021: de favorieten

Dat de tijdritten en weinig aankomsten bergop een bepalende rol gaan spelen in de Tour de France 2021, ziet ook de computer. De top 5 favorieten voor de eindzege hebben allemaal een goede tijdrit in de benen. De computer ziet Primoz Roglic met 16,0 procent (Expected Win) als grootste kanshebber voor de eindzege. De 31-jarige Sloveen kwam dan wel sinds Luik-Bastenaken-Luik niet meer in actie, maar won de afgelopen jaren vrijwel elke koers waar hij aan de start stond. Naar zijn vorm is het wat gissen, al heeft Roglic al meerdere keren bewezen uitstekend van een trainingskamp op hoogte te komen.

Kort achter Roglic staat Tadej Pogacar (14,8%) op plek 2 in de voorspelling van de computer. De (verrassende) winnaar van de Tour de France van vorig seizoen liet sindsdien ook in elke koers zien dat hij inmiddels een van de beste renners ter wereld is. Zo won hij dit seizoen onder meer de UAE Tour, de Tirreno-Adriatico, Luik-Bastenaken-Luik en recent de Ronde van Slovenië. In de directe confrontatie met Roglic in de Ronde van het Baskenland moest Pogacar genoegen nemen met de derde plaats.

Het gat naar nummer 3 Geraint Thomas (8,8%) en nummer 4 Richard Carapaz (8,1%) is vrij groot. Thomas is bezig aan zijn beste seizoen, sinds zijn Tourzege in 2018. Hij werd 3e in de Volta Catalunya, 1e in de Ronde van Romandië en 3e in de Dauphiné. Carapaz won de Ronde van Zwitserland en lijkt meer dan klaar voor een goed klassement. Hij beschikt over een goede punch, maar zijn tijdrit is iets minder. INEOS zal de kracht van het team willen benutten en zo lang mogelijk, zoveel mogelijk ijzers in het vuur willen houden. Carapaz is ook meteen onze eenhoorn.

Met Richie Porte op 5 (8,1%) hebben we de derde INEOS-man in de top 5 te pakken. Porte, vorig jaar verrassend 3e in de Tour, zit ook prima in zijn vel. Hij werd 2e in de Volta Catalunya, 2e in de Ronde van Romandië en 1e in de Dauphiné. Als hij (en Thomas) op de fiets blijven zitten – ze hebben allebei een twijfelachtige reputatie op dat vlak – doen ze serieus mee om het podium.

Wie ook het predicaat brokkenpiloot verdiend, is nummer 6 Wilco Kelderman (6,9%). De carrière van de kopman van BORA gaat van blessure naar blessure, maar tussendoor haalt hij elke keer weer een ongelooflijk hoog niveau. Vorig seizoen was hij al goed in de Giro (lang roze, uiteindelijk 3e) en ook nu verschijnt hij gezien zijn 4e plek in de Dauphiné in goede vorm aan de start van de Tour.

Miguel Angel Lopez (6,8%) vinden we terug op plek 7 en ploeggenoot Alejandro Valverde (6,0%) staat licht verrassend op de achtste stek. Toch is het niet ondenkbaar voor de 41-jarige (!), gezien zijn huidige vorm (indrukwekkende punch in de Ronde van Zwitserland) en het parcours. In principe zijn Lopez en Enric Mas op papier de kopmannen van Movistar, maar we weten allemaal dat er stiekem maar één man de dienst uitmaakt in die ploeg. 😉 Lopez is in vorm, want reed alles en iedereen aan gort in de Mont Ventoux Challenge, maar het parcours kon voor hem als klimgeit niet veel slechter.

Rigoberto Uran (9e, 4,2%) en Ion Izagirre (10e, 4,2%) sluiten de top 10 aan favorieten. Uran was weer het hele jaar onzichtbaar, maar liet in de Ronde van Zwitserland zien dat hij ‘gewoon’ op afspraak is. De 34-jarige Colombiaan werd 2e in het klassement en won vrij verrassend de tijdrit. Izagirre is al het hele jaar steady in koersen van een week, zo haalde hij de top in het Baskenland, Romandië en de Dauphine. Ook werd hij Spaans kampioen tijdrijden.

De voorspelling van de 💻, Expected Win (xW):

1. Primoz Roglic (16%, 6,5M in Scorito)
2. Tadej Pogacar (14,8%, 7M)
3. Geraint Thomas (8,8%, 5M)
4. Richard Carapaz (8,1%, 4,5M)
5. Richie Porte (8,1%, 2,5M)
6. Wilco Kelderman (6,9%, 2M)
7. Miguel Angel Lopez (6,8%, 3,5M)
8. Alejandro Valverde (6,0%, 1,5M)
9. Rigoberto Uran (4,2%, 1,5M)
10. Ion Izagirre (4,2%, 750K)

 🦄 Richard Carapaz (al moet het heel gek lopen wil het geen Sloveense winnaar worden)

*De eenhoorn is onze joker, lekker ouderwets op basis van gevoel

Tour de France 2021 – voorspelling algemeen klassement

LEES OOK: TOUR DE FRANCE 2021 – VOORSPELLING ETAPPE 1
LEES OOK: TOUR DE FRANCE 2021 – VOORSPELLING SPRINTKLASSEMENT
LEES OOK: TOUR DE FRANCE 2021 – VOORSPELLING BERGKLASSEMENT
LEES OOK: TOUR DE FRANCE 2021 – VOORSPELLING JONGERENKLASSEMENT
GRATIS (NORMAAL 3,99 EURO) MEEDOEN MET ONZE SUBLEAGUE OP SCORITO
LEES OOK: TOUR DE FRANCE 2021 – SCORITO-TIPS
LEES OOK: TOUR DE FRANCE 2021 – SCORITO-TIPS DEEL 2
LEES OOK: TOUR DE FRANCE 2021 – ALLE ETAPPES
LEES OOK: TOUR DE FRANCE 2021 – ALLE DEELNEMERS EN STATS