Tour de France 2021 – Voorspelling etappe 2

Geplaatst door

Zondag 27 juni: Perros-Guirec – Mûr-de-Bretagne (183,5 km)

Etappe 2 in de Tour de France 2021 gaat van Perros-Guirec naar finish op de Mûr-de-Bretagne. Net als in de openingsrit staan er 6 korte beklimmingen in het routeboek. En ook het slot is min of meer hetzelfde, ware het niet dat de Mûr-de-Bretagne (2,0 km aan 6,9%) nog iets zwaarder is. In 2015 was Alexis Vuillermoz de verrassende winnaar en in 2018 gingen de bloemen naar de Ier Daniel Martin. Het ‘hobbelpaard’ verschijnt ook deze editie aan de start.

🚩13.10 uur
🏁17.42 uur
📺Eurosport Player (13.00u), NPO 1 (13.30u) en Sporza (13.30u)
🌧️Matige wind, regenachtig, 19 graden

GRATIS (NORMAAL 3,99 EURO) MEEDOEN MET ONZE SUBLEAGUE OP SCORITO
LEES OOK: TOUR DE FRANCE 2021 – VOORSPELLING ALGEMEEN KLASSEMENT
LEES OOK: TOUR DE FRANCE 2021 – VOORSPELLING SPRINTKLASSEMENT
LEES OOK: TOUR DE FRANCE 2021 – VOORSPELLING BERGKLASSEMENT
LEES OOK: TOUR DE FRANCE 2021 – VOORSPELLING JONGERENKLASSEMENT
LEES OOK: TOUR DE FRANCE 2021 – SCORITO-TIPS
LEES OOK: TOUR DE FRANCE 2021 – SCORITO-TIPS DEEL 2
LEES OOK: TOUR DE FRANCE 2021 – ALLE ETAPPES
LEES OOK: TOUR DE FRANCE 2021 – ALLE DEELNEMERS EN STATS

Tour de France 2021 – profiel etappe 2
Tour de France 2021 – profiel etappe 2 laatste km

Tour de France 2021: voorspelling etappe 2

Wie de favoriet is voor etappe 2 in de Tour de France 2021? Daar kan weinig ongewis over bestaan na zijn optreden in de eerste rit. Julian Alaphilippe (12,8%) is volgens de computer dé favoriet om ook op de Mûr-de-Bretagne zijn handen in de lucht te steken. Achter de Franse wereldkampioen krijgt Tadej Pogacar (12,2%) de meeste kansen toegedicht. De jonge Sloveen zag er goed uit in de openingsrit (6e), al leek hij nog niet helemaal vol door te kunnen trekken.

Primoz Roglic (10,3%) vinden we terug op plek 3. De Sloveen is goed van zijn hoogtestage gekomen aangezien hij door een valpartij zijn weg op de fiets van ploeggenoot Vingegaard moest vervolgen, maar alsnog naar een keurige 3e plek in de uitslag snelde. Jakub Fuglsang (8,3%) staat op plaats 4. Hij eindigde in de eerste rit aan de staart van de eerste groep en moet dit – volgens de computer – goed aankunnen.

Plek 5: Alejandro Valverde (7,7%). Normaal gesproken een kolfje naar zijn hand, maar hij verloor vandaag 5.33 minuten. Het is onbekend of hij zelf gevallen is of alleen maar is opgehouden. De computer geeft Michael Woods (7,1%) ook goede kansen. Maar de Canadees kwam binnen op 8.49 min en het is onbekend of hij een blessure heeft. Normaal gesproken is dit een kolfje naar zijn hand.

Richard Carapaz (6,1%) is logisch, omdat de Equadoriaan over een prima punch beschikt. Toch verloor hij vandaag 5 seconden op de eerste groep. Een voorteken? Wout van Aert (5,7%) is goed, maar nog niet goed genoeg om te winnen op dit soort aankomsten. Zijn prioriteit is Roglic. David Gaudu (4,6%) maakte een uitstekende indruk en punchte naar een 7e stek in rit 1. Als alles meezit, kan hij wellicht zorgen voor een stunt in zijn thuisgebied.

Wilco Kelderman (3,9%) reed ondanks een pijnlijke elleboog naar een keurige 5e plek in de openingsrit. De Mûr-de-Bretagne moet hem zelfs nog beter liggen. Na afloop van de openingsrit was Mathieu van der Poel duidelijk: hij had de benen niet. Dat hoeft niks te zeggen voor de tweede etappe, maar iets zegt ons dat hij niet gaat wachten tot de muur. Van der Poel heeft gevoeld dat Alaphilippe de betere punch heeft op het moment. Misschien is het wishfull thinking, maar we denken dat Van der Poel het bal weleens vroeg kan gaan openen. De eenhoorn is voor hem.

De voorspelling van de 💻, Expected Win (xW):

1. Julian Alaphilippe (12,8%)
2. Tadej Pogacar (12,2%)
3. Primoz Roglic (10,3%)
4. Jakob Fuglsang (8,3%)
5. Alejando Valverde (7,7%)
6. Michael Woods (7,1%)
7. Richard Carapaz (6,1%)
8. Wout van Aert (5,7%)
9. David Gaudu (4,6%)
10. Wilco Kelderman (3,9%)

 🦄 Mathieu van der Poel

*De eenhoorn is onze joker, lekker ouderwets op basis van gevoel

Tour de France 2021 – voorspelling etappe 2

GRATIS (NORMAAL 3,99 EURO) MEEDOEN MET ONZE SUBLEAGUE OP SCORITO
LEES OOK: TOUR DE FRANCE 2021 – VOORSPELLING ALGEMEEN KLASSEMENT
LEES OOK: TOUR DE FRANCE 2021 – VOORSPELLING SPRINTKLASSEMENT
LEES OOK: TOUR DE FRANCE 2021 – VOORSPELLING BERGKLASSEMENT
LEES OOK: TOUR DE FRANCE 2021 – VOORSPELLING JONGERENKLASSEMENT
LEES OOK: TOUR DE FRANCE 2021 – SCORITO-TIPS
LEES OOK: TOUR DE FRANCE 2021 – SCORITO-TIPS DEEL 2
LEES OOK: TOUR DE FRANCE 2021 – ALLE ETAPPES
LEES OOK: TOUR DE FRANCE 2021 – ALLE DEELNEMERS EN STATS