Tour de France 2021 – Scorito-tips deel 2

Geplaatst door

Onze Scorito-tips voor de Tour de France 2021 vallen goed in de smaak gezien de bezoekcijfers en de interactie op Twitter. We krijgen ontzettend veel vragen over wie wel en ook wie niet te nemen. Vandaar dat we met een deel 2 komen, waarin we onze tips onderverdelen volgens het MoSCoW-principe. Oftewel: must have, should have, could have, wont have. Van iedere categorie noemen we er 5 en we doen er nog een rennerkaart met de meest actuele statistieken bij cadeau.

Tour de France 2021 – Scorito-tips

LEES OOK: TOUR DE FRANCE 2021 – VOORSPELLING ETAPPE 1
GRATIS (NORMAAL 3,99 EURO) MEEDOEN MET ONZE SUBLEAGUE OP SCORITO
LEES OOK: TOUR DE FRANCE 2021 – VOORSPELLING ALGEMEEN KLASSEMENT
LEES OOK: TOUR DE FRANCE 2021 – VOORSPELLING SPRINTKLASSEMENT
LEES OOK: TOUR DE FRANCE 2021 – VOORSPELLING BERGKLASSEMENT
LEES OOK: TOUR DE FRANCE 2021 – VOORSPELLING JONGERENKLASSEMENT
LEES OOK: TOUR DE FRANCE 2021 – SCORITO-TIPS
LEES OOK: TOUR DE FRANCE 2021 – ALLE ETAPPES
LEES OOK: TOUR DE FRANCE 2021 – ALLE DEELNEMERS EN STATS

Tour de France 2021: 5 must haves

 • Primoz Roglic (6,5M in Scorito)

Samen met Pogacar met afstand de topfavoriet voor deze Tour. Was vorig jaar hard op weg naar de zege, tot die gedenkwaardige afsluitende tijdrit. Pakte daarna wel ‘even’ de Vuelta. Won dit seizoen onder meer de Ronde van het Baskenland, vóór Pogacar. Koos voor een verrassende aanpak voor de Tour: geen voorbereidingskoers, maar hoogtestages. Naar zijn vorm is het dus ietwat gissen.

 • Tadej Pogacar (7M)

De duurste renner uit het spel. En terecht, want de winnaar van vorig jaar is dit keer – samen met Roglic – dé topfavoriet voor de Tour. Won dit jaar al de UAE Tour, de Tirreno, Luik-Bastenaken-Luik én deze maand nog de Ronde van Slovenië. Enige smetje: Pogacar werd enigszins verrassend geen Sloveens kampioen op de weg én de tijdrit.

 • Julian Alaphilippe (5M)

Parcours is stiekem best wel op zijn lijf geschreven. Gaat ook niet naar de Spelen. Sowieso een van de grootste kanshebbers in de eerste 2 ritten. Liet in Zwitserland zien dat er niks mis is met zijn vorm. En hij werd kort geleden papa… Dat geeft meestal een boost aan een sporter.

 • Wout van Aert (4M)

Naar de vorm van Van Aert was het wat gissen, vanwege een blindedarmontsteking (inclusief operatie). Inmiddels won hij bij zijn rentree meteen het Belgisch kampioenschap en spreekt hij met meer vertrouwen in de media. Interessant voor punches, massasprints, tijdritten, teampunten; tja, wat eigenlijk niet?

 • Arnaud Demare (4,5M)

De Franse sprinter is, net als vorig seizoen, in grootse vorm. Hij won al 6 keer, waarvan 3 keer achter elkaar in Boucles de la Mayenne. Demare pakte in de Franse voorbereidingskoers (eind mei) ook het algemeen klassement en de puntentrui. Samen met Ewan de grootste kanshebber voor groen.

Tour de France 2021: 5 should haves

 • Mathieu van der Poel (3M)

Eén van de grootste kanshebbers op de eerste gele trui met de punch-aankomst in Landerneau en ook de Mur de Bretagne op dag 2 moet Van der Poel liggen. Liet in de Ronde van Zwitserland met 2 etappezeges zien meer dan klaar te zijn voor de Tour. Helaas zal hij de ronde vroegtijdig verlaten om zich voor te bereiden op de Olympische Spelen in Tokyo.

 • Sonny Colbrelli (2,5M)

De rappe Italiaan is in bloedvorm. Hij reed een uitstekend voorjaar en won recent etappes en het puntenklassement in zowel Romandië als de Dauphiné én werd Italiaans kampioen op een zwaar parcours. Zijn specialiteit: sprints na een zware rit.

 • Richard Carapaz (4,5M)

Met Carapaz heeft INEOS de winnaar van de Giro (2019) en de nummer 2 van de Vuelta vorig seizoen in huis. Carapaz heeft een iets mindere tijdrit, maar een enorme punch bergop in de benen. Liet in de Ronde van Zwitserland zien klaar te zijn voor de Tour en ging ervandoor met de eindwinst. Kan wellicht profiteren van het feit dat hij door de tijdrit met een kleine achterstand tov de Slovenen en ploeggenoten de bergen in gaat en dus wat extra ruimte kan krijgen.

 • Geraint Thomas (5M)

De Tourwinnaar van 2018 lijkt zijn oude vorm weer te benaderen. Werd dit seizoen 3e in Catalunya, 1e in Romandië en ondanks een val 3e in de Dauphiné. Gezien het aantal tijdritkilometers een van de grote uitdagers van de Sloveense topfavorieten.

 • Caleb Ewan (4,5M)

De explosieve Australiër zal ongetwijfeld zijn ritje(s) meepikken deze Tour, net zoals in de Giro dit seizoen. Ook de Vuelta staat op zijn programma, dus er is een kans dat we Ewan niet in Parijs zien. Maar dat is alleen als er iets tegenzit. Want met de vele sprintkansen en de afwezigheid van Sam Bennett zijn de kansen op groen flink toegenomen.

Tour de France 2021: 5 could haves

 • Michael Woods (1,5M)

34-jarige klimmer met een uitstekende punch. Reed nog nooit een goed klassement over 3 weken, mede omdat hij vaak naast z’n fiets ligt. We zien ‘m het liefst in een aanvallende rol.

 • Rigoberto Uran (1,5M)

Oude Colombiaanse krijger die zich het hele seizoen verstopt, maar wel vaak goed is in een grote ronde. Liet in de Ronde van Zwitserland zien op de goede weg te zijn. Hij won een tijdrit en werd 2e in het klassement.

 • Peter Sagan (4M)

Won de paarse sprinttrui in de Giro en gaat op voor zijn 8ste groene trui in de Tour. Puntensprokkelaar pur sang. Werd vorige week ook Slowaaks kampioen, voor de 9e keer.

 • David Gaudu (2,5M)

Gaudu lijkt ontketend zonder Pinot en ontwikkelde zich van puncher tot klassementsman. Werd vorig jaar 8e in de Vuelta en dit seizoen 9e in de Dauphine – knap, aangezien hij half mei nog was gevallen tijdens een trainingstocht. Doet ook nog mee voor de witte trui.

 • Wilco Kelderman (2M)

Liet na zijn zoveelste valpartij weer goede vorm zien in de Dauphiné. Het parcours moet hem liggen, met 2 vlakke tijdritten. Maar blijft hij op z’n fiets zitten…

Tour de France 2021: 5 nice to haves

 • Jack Haig (1M)

Beschermde renner voor het klassement. Liet goede vorm zien in de Dauphiné (5e). Top 10 mogelijk.

 • Ben O’Connor (1M)

Is de laatste 2 seizoenen bezig z’n belofte als uitstekend klimmer waar te maken. Werd recent 6e in het klassement van Romandië en 8ste in de Dauphiné. Hij twijfelt nog tussen een klassement in de Tour en een vrijbuitersrol. Wij zouden ‘m dat laatste adviseren.

 • Stefan Bissegger (1M)

Het nieuwe tijdritkanon. Zal 2 keer meedoen om de klokwinst en kan het ook nog in een ontsnapping.

 • Alejandro Valverde (1,5M)

De oude krijger is op 41-jarige leeftijd terug op niveau. El Imbatido heeft altijd al veel wedstrijdkilometers nodig gehad en liet dat nu net het probleem zijn vorig seizoen. Nu de diesel weer op gang is heeft hij ook z’n turbo weer gevonden: kijk de slotkilometer van de 6e etappe van de Dauphiné maar eens terug.

 • Alexey Lutsenko (750K)

Wisselvallige aanvaller die vaak wel zijn ritje meepikt in een grote ronde. Verraste met een 2e plek in het klassement van de Dauphiné.

Tour de France 2021: 5 wont haves

 • Simon Yates (2M)

Yates reed dit seizoen al de Giro en eindigde als 3e. Ook in de Tour staat hij aan de start, maar zonder klassementsambities. De Brit gaat op jacht naar ritzeges.

 • Miguel Angel Lopez (3,5M)

Superman is nieuw bij de ploeg en zal een gevaarlijke tridente vormen met Mas en Valverde. Met de vorm lijkt het wel snor te zitten, na z’n 6e plek in de Dauphiné en z’n verschroeiende optreden in de Mont Ventoux Challenge. Daar reed hij iedereen, inclusief teamgenoot Mas, op meer dan 2,5 minuten. Eén nadeel voor de Colombiaanse klimgeit: het parcours. Veel tijdritkilometers en weinig aankomsten bergop doen z’n kansen op een topnotering aanzienlijk slinken.

 • Chris Froome (1,5M)

Zegt zelf al dat hij de Tour niet gaan winnen dit jaar en zal rondrijden als wegkapitein. Wij doen er nog een schepje bovenop: het blijft bij zijn 4 Tourzeges.

 • Nairo Quintana (2,5M)

Het is niet het parcours voor Nairoman. En ook z’n vorm lijkt niet op peil (18e in de Dauphiné). Meer dan een ritje kapen lijkt er niet in te zitten voor de man met de leukste fanclub. Heeft ook aangegeven niet voor het klassement te gaan.

 • Marc Hirschi (2M)

Was vorig jaar de revelatie van de Tour, met onder meer een etappezege. Is na zijn veelbesproken overgang van Team DSM nog niet op niveau geweest. Ook in zijn laatste voorbereidingskoers – de Ronde van Zwitserland – was het nog niet wat het zou moeten zijn.

LEES OOK: TOUR DE FRANCE 2021 – VOORSPELLING ETAPPE 1
GRATIS (NORMAAL 3,99 EURO) MEEDOEN MET ONZE SUBLEAGUE OP SCORITO
LEES OOK: TOUR DE FRANCE 2021 – VOORSPELLING ALGEMEEN KLASSEMENT
LEES OOK: TOUR DE FRANCE 2021 – VOORSPELLING SPRINTKLASSEMENT
LEES OOK: TOUR DE FRANCE 2021 – VOORSPELLING BERGKLASSEMENT
LEES OOK: TOUR DE FRANCE 2021 – VOORSPELLING JONGERENKLASSEMENT
LEES OOK: TOUR DE FRANCE 2021 – SCORITO-TIPS
LEES OOK: TOUR DE FRANCE 2021 – ALLE ETAPPES
LEES OOK: TOUR DE FRANCE 2021 – ALLE DEELNEMERS EN STATS