Tour de France 2021 – Scorito-tips

Geplaatst door

Scorito-tips voor de Tour de France 2021? Het concept: een team 20 renners kiezen met budgetrestrictie en vervolgens elke dag 9 renners én een kopman (dubbele punten) opstellen. Hieronder een selectie van de renners per ploeg die je zou kunnen overwegen. WielerOrakel is voor de Tour de France 2021 officieel partner van Scorito. Dat betekent dat je gratis (normaal 3,99 euro) kunt deelnemen aan onze subleaugue. Spread the word!

Tour de France 2021 – Scorito-tips

LEES OOK: TOUR DE FRANCE 2021 – VOORSPELLING ETAPPE 1
GRATIS (NORMAAL 3,99 EURO) MEEDOEN MET ONZE SUBLEAGUE OP SCORITO
LEES OOK: TOUR DE FRANCE 2021 – VOORSPELLING ALGEMEEN KLASSEMENT
LEES OOK: TOUR DE FRANCE 2021 – VOORSPELLING SPRINTKLASSEMENT
LEES OOK: TOUR DE FRANCE 2021 – VOORSPELLING BERGKLASSEMENT
LEES OOK: TOUR DE FRANCE 2021 – VOORSPELLING JONGERENKLASSEMENT
LEES OOK: TOUR DE FRANCE 2021 – ALLE ETAPPES
LEES OOK: TOUR DE FRANCE 2021 – ALLE DEELNEMERS EN STATS
LEES OOK: TOUR DE FRANCE 2021 – SCORITO-TIPS DEEL 2

Scorito-tips voor de Tour (voorlopige deelnemerslijst)

AG2R

Greg van Avermaet (1M) – Good old Greg is al vaak een puntenmachine geweest. Nog altijd een steengoede renner, maar met zijn wapen – een goede sprint op een lastige aankomst – is hij inmiddels voorbijgestreefd
Ben O’Connor (1M) – Is de laatste 2 seizoenen bezig z’n belofte als uitstekend klimmer waar te maken. Werd recent 6e in het klassement van Romandië en 8ste in de Dauphiné. Hij twijfelt nog tussen een klassement in de Tour en een vrijbuitersrol. Wij zouden ‘m dat laatste adviseren
Aurelien Paret-Peintre (750K) – 25-jarige Fransman die z’n neus steeds nadrukkelijker aan het venster drukt. Kan zomaar naar een etappezege vluchten
Benoit Cosnefroy (750K) – Avonturier die regelmatig succes heeft dankzij z’n goede eindschot
Nans Peters (500K) – Goede klimmer die vorig jaar in de Tour een etappe pakte. Heeft dit jaar dankzij een knieblessure nog weinig kunnen laten zien

Alpecin-Fenix

Mathieu van der Poel (3M) – Eén van de grootste kanshebbers op de eerste gele trui met de punch-aankomst in Landernau en ook de Mur de Bretagne op dag 2 moet Van der Poel liggen. Liet in de Ronde van Zwitserland met 2 etappezeges zien meer dan klaar te zijn voor de Tour. Helaas zal hij de ronde vroegtijdig verlaten om zich voor te bereiden op de Olympische Spelen in Tokyo
Jasper Philipsen (2,5M) – De 23-jarige Belg sprintte afgelopen Vuelta 5 keer top 20 en kon één keer met de handen in de lucht. Toch heeft hij met Van der Poel (zwaardere sprints) en Merlier (vlakke sprints) steeds iemand voor zich in de pikorde. Viel bovendien hard op z’n knie in de Baloise Belgium Tour
Tim Merlier (2,5M) – Momenteel één van de snelste sprinters van het peloton en de man voor de vlakke sprints van zijn ploeg. Hij bewees zich al in de Giro, waar hij een rit won. Moest de Giro wel oververmoeid verlaten en het is ook maar de vraag of hij de bergen over komt

Astana

Jakob Fuglsang (1,5M) – De 36-jarige Deen rijdt tot nu toe een onopvallend seizoen. Toch liet hij in de Ronde van Zwitserland weer iets van z’n klasse zien met een 3e plek in het eindklassement
Alex Aranburu (1M) – Hij behaalt vaak veel ereplaatsen, omdat hij kan klimmen, sprinten en aanvallen. Toch wint hij bijzonder weinig
Alexey Lutsenko (750K) – Wisselvallige aanvaller die vaak wel zijn ritje meepikt in een grote ronde. Verraste met een 2e plek in het klassement van de Dauphiné
Ion Izagirre (750K) – Degelijke renner die kan punchen, klimmen, aanvallen en tijdrijden. Vaak goed in rondes van een week, maar het klassement in een grote ronde is net een brug te ver
Omar Fraile (500K) – Aanvaller in hart en nieren die regelmatig z’n ritjes meepikt

B&B Hotels

Bryan Coquard (2M) – Prima sprinter die ook goed een heuvel over kan. Paar keer top 10 moet kunnen
Pierre Rolland (500K) – Voormalig winnaar van de bolletjestrui die ongetwijfeld zal jagen op een etappe

Bahrein Victorious

Mikel Landa (3M) – Met een harde val kwam er een abrupt einde aan zijn Giro, waarin zijn vorm groots leek. Hij brak z’n sleutelbeen en enkele ribben. Is hij op tijd hersteld en in vorm voor een goed klassement in de Tour?
Sonny Colbrelli (2,5M) – De rappe Italiaan is in bloedvorm. Hij reed een uitstekend voorjaar en won recent etappes en het puntenklassement in zowel Romandië als de Dauphiné. Zijn specialiteit: sprints na een zware rit
Pello Bilbao (1M) – Reed een ietwat onzichtbare en tegenvallende Giro (13e klassement). Zal in de Tour een dienende rol hebben en af en toe mogen rittenkapen
Jack Haig (1M) – Beschermde renner voor het klassement. Liet goede vorm zien in de Dauphiné (5e). Top 10 mogelijk
Mark Padun (1M) – De grote verrassing van de Dauphiné, waarin hij plots 2 zware bergetappes achter elkaar won. Was altijd al een veelbelovend talent, maar was dit zijn definitieve doorbraak?
Wout Poels (750K) – Ook Poels zal een beschermde renner zijn bij Bahrein. Reed een wisselvallige Ronde van Zwitserland en heeft zich nog nooit 3 weken als kopman staande gehouden

BORA-hansgrohe

Peter Sagan (4M) – Won de paarse sprinttrui in de Giro en gaat op voor zijn 8ste groene trui in de Tour. Puntensprokkelaar pur sang
Wilco Kelderman (2M) – Liet na zijn zoveelste valpartij weer goede vorm zien in de Dauphiné. Het parcours moet hem liggen, met 2 vlakke tijdritten. Maar blijft hij op z’n fiets zitten…
Emanuel Buchmann (1,5M) – Viel uit de Giro met een lichte hersenschudding. Was goed in vorm, maar zal de Tour rijden in een dienende rol voor kopman Kelderman
Patrick Konrad (1M) – Wisselvallige klimmer met goede punch. Zal weinig voor eigen kans kunnen rijden zolang Kelderman goed in het klassement staat

Cofidis

Guillaume Martin (2M) – Klassementsman met goede punch. Werd vorig jaar 11de in de Tour. Was dit seizoen goed in vorm, tot hij met 60 km/u onderuit schoof in de Dauphiné. Afwachten hoe hij daarvan hersteld
Christophe Laporte (1,5M) – Franse sprinter in vorm. Zeker bij een zwaar parcours een gevaarlijke dark horse voor een etappezege. Reed al 9 keer top 5 dit seizoen

Deceuninck-Quick-Step

Julian Alaphilippe (5M) – Parcours is stiekem best wel op zijn lijf geschreven. Gaat ook niet naar de Spelen. Sowieso een van de grootste kanshebbers in eerste 2 ritten. Liet in Zwitserland zien dat er niks mis is met zijn vorm. Kan zomaar top 5 rijden
Sam Bennett (5M) – De beste sprinter van dit moment. Maar, moest de Belgium Tour aan zich voorbij laten gaan door knieproblemen. Is hij op tijd hersteld?
Kasper Asgreen (1M) – Alleskunner die tussen het knechten door wel een ritzege moet kunnen pakken
Mattia Cattaneo (750K) – Aanvalsluchtige klimmer met een bijzonder goede tijdrit. Zal helaas veel moeten knechten
Mark Cavendish (2,5M) – Last minute opgeroepen als vervanger van Sam Bennett. De 36-jarige topsprinter won al 30 etappes in de Tour en daar leek het bij te blijven. Tot zijn opleving bij Quick-Step dit seizoen. Hij zegevierde al 4 keer in de Ronde van Turkije en liet in de Belgium Tour zien het ook nog tegen de beste sprinters van de wereld te kunnen

EF Education-Nippo

Rigoberto Uran (1,5M) – Oude Colombiaanse krijger die zich het hele seizoen verstopt, maar wel vaak goed is in een grote ronde. Liet in de Ronde van Zwitserland zien op de goede weg te zijn. Hij won een tijdrit en werd 2e in het klassement
Sergio Higuita (1M) – Kleine, vinnige pocketklimmer die zijn belofte nog niet heeft waargemaakt. In potentie in goede puntenpakker
Magnus Cort (1M) – Kan top 10 sprinten in een massasprint, maar laat dat vaak na. Kiest liever een dag uit en is dan moeilijk te kloppen
Stefan Bissegger (1M) – Het nieuwe tijdritkanon. Zal 2 keer meedoen om de klokwinst en kan het ook nog in een ontsnapping

Groupama-FDJ

Arnaud Demare (4,5M) – De Franse sprinter is, net als vorig seizoen, in grootse vorm. Hij won al 6 keer, waarvan 3 keer achter elkaar in Boucles de la Mayenne. Demare pakte in de Franse voorbereidingskoers (eind mei) ook het algemeen klassement en de puntentrui
David Gaudu (2,5M) – Gaudu lijkt ontketend zonder Pinot en ontwikkelde zich van puncher tot klassementsman. Werd vorig jaar 8e in de Vuelta en dit seizoen 9e in de Dauphine – knap, aangezien hij half mei nog was gevallen tijdens een trainingstocht
Stefan Kung (1M) – Een van de beste tijdrijders van dit moment. Won de eerste tijdrit in de Ronde van Zwitserland, vlak voor zijn landgenoot Bissegger

INEOS Grenadiers

Geraint Thomas (5M) – De Tourwinnaar van 2018 lijkt zijn oude vorm weer te benaderen. Werd dit seizoen 3e in Catalunya, 1e in Romandië en ondanks een val 3e in de Dauphiné. Gezien het aantal tijdritkilometers een van de grote uitdagers van de Sloveense topfavorieten
Richard Carapaz (4,5M) – Met Carapaz heeft INEOS de winnaar van de Giro (2019) en de nummer 2 van de Vuelta vorig seizoen in huis. Carapaz heeft een iets mindere tijdrit, maar een enorme punch bergop in de benen. Liet in de Ronde van Zwitserland zien klaar te zijn voor de Tour en ging ervandoor met de eindwinst
Richie Porte (2,5M) – Precies toen niemand meer een stuiver voor deze brekebeen gaf, haalde hij vorig seizoen het podium in de Tour. Of hij dit kunststukje kan herhalen is nog maar de vraag, want zelfs in de ploeg lijkt hij de derde viool te moeten spelen. De 2 tijdritten zijn wel in zijn voordeel. Met zijn vorm zit het ook wel goed, gezien de eindwinst in de Dauphiné
Tao Gheogan Hart (2,5M) – De derde grote ronde winnaar in de ploeg van INEOS. Hart won vorig seizoen zeer verrassend de Giro en zou in bijna elk ander team de kopman zijn. Maarja, zie de renners hierboven…
Rohan Dennis (2M) – Normaal gesproken een van de beste tijdrijders, maar kwam er in de Ronde van Zwitserland niet aan te pas

Wanty-Gobert

Danny van Poppel (1,5M) – Hij is snel, maar niet heel constant

Israel Start-Up Nation

Hugo Hofstetter (1,5M) – Sprintte vorig jaar 7 keer naar een top 20 plek in de Tour
Daniel Martin (1,5M) – Reed de Giro en werd 10e. Gaat mee als rittenkaper
Chris Froome (1,5M) – Zegt zelf al dat hij de Tour niet gaan winnen dit jaar. Wij doen er nog een schepje bovenop: het blijft bij zijn 4 Tourzeges
Michael Woods (1,5M) – 34-jarige klimmer met een uitstekende punch. Reed nog nooit een goed klassement over 3 weken, mede omdat hij vaak naast z’n fiets ligt. We zien ‘m het liefst in een aanvallende rol
Andre Greipel (?M) – De carrière van de 38-jarige gorilla leek als een nachtkaars uit te gaan, maar klopte dit seizoen toch weer op de borst. In de Ronde van Turkije sprintte hij al naar veel ereplaatsen en in de Trofeo Alcudia en in de Ruta del Sol mocht hij zelfs weer eens juichen. Dwong daardoor licht onverwacht een plek in de Tourploeg af

Jumbo-Visma

Primoz Roglic (6,5M) – Samen met Pogacar met afstand de topfavoriet voor deze Tour. Was vorig jaar hard op weg naar de zege, tot die gedenkwaardige afsluitende tijdrit. Pakte daarna wel ‘even’ de Vuelta. Won dit seizoen onder meer de Ronde van het Baskenland, vóór Pogacar. Koos voor een verrassende aanpak voor de Tour: geen voorbereidingskoers, maar hoogtestages. Naar zijn vorm is het dus ietwat gissen
Wout van Aert (4M) – Naar de vorm van Van Aert is het wat gissen, vanwege een blindedarmontsteking (inclusief operatie). Al maken we ons er niet heel druk om; een Van Aert op 90 procent is al goed genoeg voor mooi resultaten. Zeker als hij zijn pijlen op de groene trui mikt
Sepp Kuss (2,5M) – Brak vorig jaar definitief door als adjudant van Roglic in zowel de Tour als de Vuelta. Vooral in Spanje was hij ijzersterk, met ook nog eens 10 top 20 plekken. Was als mede-kopman matig in de Dauphiné (23ste), maar kan wellicht als meesterknecht net iets meer
Steven Kruijswijk (2,5M) – Hij zal een beschermde status krijgen in de ploeg, samen met Kuss, als schaduwkopman van Roglic. Imponeerde dit seizoen nog niet. Een 15de plek in de Dauphiné is niet het niveau wat we van hem mogen verwachten
Jonas Vingegaard (1,5M) – De jonge Deen heeft alles in zich om uit te groeien tot een goede klassementsrenner. Hij won de Coppi e Bartali, werd 2e in de Itzulia Basque Country en reed zich zo in de Tourploeg. Toch viel hij in de Dauphiné wat tegen met een 51ste stek in het klassement

Lotto-Soudal

Caleb Ewan (4,5M) – De explosieve Australiër zal ongetwijfeld zijn ritje(s) meepikken deze Tour, net zoals in de Giro dit seizoen. Ook de Vuelta staat op zijn programma, dus er is een kans dat we Ewan niet in Parijs zien
John Degenkolb (750K) – Altijd gevaarlijk en snel op een lastige aankomst, maar zal vooral Ewan moeten bijstaan
Tim Wellens (750K) – Zal zijn ritjes uitkiezen en hopen op een succesvolle vlucht. Liefst in de regen

Movistar

Miguel Angel Lopez (3,5M) – Superman is nieuw bij de ploeg en zal een gevaarlijke tridente vormen met Mas en Valverde. Met de vorm lijkt het wel snor te zitten, na z’n 6e plek in de Dauphiné en z’n verschroeiende optreden in de Mont Ventoux Challenge. Daar reed hij iedereen, inclusief teamgenoot Mas, op meer dan 2,5 minuten. Eén nadeel voor de Colombiaanse klimgeit: het parcours. Veel tijdritkilometers en weinig aankomsten bergop doen z’n kansen op een topnotering aanzienlijk slinken
Enric Mas (3,5M) – Mas zie je bijna niet, maar stiekem reed hij vorig jaar heel stabiel naar een 5e plek in zowel de Tour als de Vuelta. Hij rijdt ook een stuk beter tegen de klok dan ploeggenoot Lopez. Z’n 11de plek in de Dauphiné was niet indrukwekkend, maar op schema voor wederom een top 10 plek is hij zeker
Alejandro Valverde (1,5M) – De oude krijger is op 41-jarige leeftijd terug op niveau. El Imbatido heeft altijd al veel wedstrijdkilometers nodig gehad en liet dat nu net het probleem zijn vorig seizoen. Nu de diesel weer op gang is heeft hij ook z’n turbo weer gevonden: kijk de slotkilometer van de 6e etappe van de Dauphiné maar eens terug

Team Arkea-Samsic

Nairo Quintana (2,5M) – Het is niet het parcours voor Nairoman. En ook z’n vorm lijkt niet op peil (18e in de Dauphiné). Meer dan een ritje kapen lijkt er niet in te zitten voor de man met de leukste fanclub
Warren Barguil (1,5M) – Ook voor Barguil lijkt een klassement te hoog gegrepen. Aanvallen is het devies! En dat kan de voormalig winnaar van de bolletjes trui (’17) prima
Nacer Bouhanni (1,5M) – Het enfant terrible van het sprintersgilde. Meenemen op eigen risico, want kan elk moment naar huis worden gestuurd
Ellie Gesbert (500K) – Leuke aanvaller met prima punch

Team BikeExchange

Michael Matthews (3M) – De snelle Australiër heeft een probleem: hij is net niet snel genoeg om een massasprint te winnen en ook in een lastige finale zijn er renners net iets beter. Toch kan een Matthews in vorm veel goede uitslagen bij elkaar fietsen, zoals hij deed toen hij de groene trui in de Tour won (’17)
Simon Yates (2M) – Yates reed dit seizoen al de Giro en eindigde als 3e. Ook in de Tour staat hij aan de start, maar zonder klassementsambities. De Brit gaat op jacht naar ritzeges
Lucas Hamilton (1,5M) – Werd dit jaar al 4e in Parijs-Nice en 8e in Romandië. Mag met een top 10 notering in Parijs heel blij zijn
Esteban Chaves (1,5M) – Chavito rijdt een prima seizoen tot nu toe en zal ongetwijfeld een beschermde renner zijn bij de ploeg. Een klassement rijden geloven we niet zo in, dus hopelijk gaat de man met de mooiste glimlach van het peloton voor ritzeges

Team DSM

Cees Bol (2M) – Prima sprinter die als alles meezit zomaar eens een keer de handen omhoog zou kunnen steken
Soren Kragh Andersen (750K) – Gevaarlijke aanvaller, die vorige Tour maar liefst 2 keer won
Tiesj Benoot (750K) – Gaat voor het eerst een klassement rijden in een grote ronde. Liet al zien dat hij het kan in korte etappekoersen (5e in Parijs-Nice dit jaar), maar 3 weken Tour is wel andere koek

Team Qhubeka

Giacomo Nizzolo (2,5M) – Won deze Giro dan eindelijk zijn felbegeerde rit in zijn thuisronde. De rappe Italiaan is ook in de Tour van de partij, maar daar is de tegenstand wel van een ander kaliber

Total Direct Energie

Pierre Latour (750K) – Grillige Fransman die op een goede dag een rit moet kunnen winnen in de vlucht

Trek-Segrafedo

Mads Pedersen (2M) – IJzersterke en snelle Deen die uitviel in de Dauphiné met een lichte hersenschudding en bovendien in de media de wind van voren kreeg van Riis, die hem verweet te weinig te klimmen tijdens trainingen. Neemt zijn transformatie naar massasprinter dus iets te serieus
Jasper Stuyven (1,5M) – Alleskunner Stuyven rijgt de afgelopen jaren de ereplaatsen aaneen in de Tour. In 2019 reed hij 10 keer top 20, vorig jaar 9 keer. Lijkt een koopje
Bauke Mollema (1M) – Reed als rittenkaper de Giro, zonder succes. Zal die rol ook in Tour bekleden
Vincenzo Nibali (1M) – De haai (of kwal?) van Messina rijdt net als Mollema na de Giro ook de Tour. Door een gebroken pols was zijn Giro-voorbereiding matig, net als z’n anonieme 18e plek. Zal in de Tour op jacht willen naar ritzeges

UAE Team Emirates

Tadej Pogacar (7M) – De duurste renner uit het spel. En terecht, want de winnaar van vorig jaar is dit keer – samen met Roglic – dé topfavoriet voor de Tour. Won dit jaar al de UAE Tour, de Tirreno, Luik-Bastenaken-Luik én deze maand nog de Ronde van Slovenië. Het mag duidelijk zijn: Pogacar is er klaar voor de titanenstrijd
Rafal Majka (2,5M) – Won al 2 keer de bolletjes trui in de Tour (’14, ’16), maar deze editie vooral meesterknecht van Pogacar
Brandon McNulty (2,5M) – Zou eigenlijk de Giro rijden, maar werd alsnog toegevoegd aan de Tourploeg. Werd vorig jaar zelf 15e in de Giro en scoorde 11 top 20 plaatsen. Kan goed tijdrijden en is snel in een selecte groep. Interessant keuze in combinatie met teampunten Pogacar
Alexander Kristoff (2M) – De oersterke Noor pakt altijd zijn ereplaatsen mee in de sprint en met enige regelmaat ook een etappe
Marc Hirschi (2M) – Was vorig jaar de revelatie van de Tour, met onder meer een etappezege. Is na zijn veelbesproken overgang van Team DSM nog niet op niveau geweest. Ook in zijn laatste voorbereidingskoers – de Ronde van Zwitserland – was het nog niet wat het zou moeten zijn

LEES OOK: TOUR DE FRANCE 2021 – VOORSPELLING ETAPPE 1
GRATIS (NORMAAL 3,99 EURO) MEEDOEN MET ONZE SUBLEAGUE OP SCORITO
LEES OOK: TOUR DE FRANCE 2021 – VOORSPELLING ALGEMEEN KLASSEMENT
LEES OOK: TOUR DE FRANCE 2021 – VOORSPELLING SPRINTKLASSEMENT
LEES OOK: TOUR DE FRANCE 2021 – VOORSPELLING BERGKLASSEMENT
LEES OOK: TOUR DE FRANCE 2021 – VOORSPELLING JONGERENKLASSEMENT
LEES OOK: TOUR DE FRANCE 2021 – ALLE ETAPPES
LEES OOK: TOUR DE FRANCE 2021 – ALLE DEELNEMERS EN STATS
LEES OOK: TOUR DE FRANCE 2021 – SCORITO-TIPS DEEL 2