Giro d’Italia 2021 – Voorspelling etappe 4

Geplaatst door

Dinsdag 11 mei: Piacenza – Sestola (187 km)

Etappe 4 in de Giro d’Italia 2021 van Piacenza naar Sestola over 187 kilometer is de eerste test voor de klimbenen. En dat al op dag 4. De aanloop is al flink heuvelachtig en de finish ligt op de uitloper van de muur Colle Passerino (4,2 km à 10%). Zoals je hieronder kunt zien is het na de top van dit smalle en steile bosweggetje nog zo’n 2,4 kilometer glooiend naar de streep in Sestola. Het weer is pittig: de wind is stevig en er wordt regen en sneeuw verwacht.

🚩12.05 uur
🏁17.15 uur
📺Eurosport 1 (12.00 uur)
🌧️Stevige wind, regen en sneeuw, 11 graden

Giro d’Italia 2021 – profiel etappe 4
Giro d’Italia 2021 – profiel etappe 4 laatste km

Giro d’Italia 2021: voorspelling etappe 4

Pello Bilbao (6,7%) krijgt van de computer nipt de meeste kansen toegedicht in de eerste krachtmeting tussen de klassementsmannen. De Spanjaard liet recent in de Tour of the Alps nog zien over een goede sprint te beschikken na een zware etappe – hij klopte daar Vlasov en Simon Yates in de sprint. Kort achter Bilbao krijgen Bernal (6,7%) en Vlasov (6,7%) ook goede kansen toegedicht. Landa (6,2%), Yates (5,6%), Almeida (5,5%), Soler (5,4%), Martin (5,3%), Carthy (4,8%) en Caruso (4,6%) maken de top 10 kanshebbers vol.

Toch maken ook de mannen van de tweede lijn goede kans op de zege, als de toppers teveel naar elkaar kijken. Denk aan types als Mollema, Guerreiro, Masnada en Ulissi. Onze eenhoorn is voor Giulio Ciccone. De vinnige Italiaan koestert namelijk zoete herinneringen aan de aankomst in Sestola: hij won op dezelfde aankomst in 2016 bij zijn debuut in de Giro. Ciccone reed toen nog in het shirt van Bardiani.

De voorspelling van de 💻, Expected Win (xW):

1. Pello Bilbao (6,7%)
2. Egan Bernal (6,7%)
3. Aleksandr Vlasov (6,7%)
4. Mikel Landa (6,2%)
5. Simon Yates (5,6%)
6. Joao Almeida (5,5%)
7. Marc Soler (5,4%)
8. Daniel Martin (5,3%)
9. Hugh Carthy (4,8%)
10. Damiano Caruso (4,6%)

 🦄 Giulio Ciccone

*De eenhoorn is onze joker, lekker ouderwets op basis van gevoel

Giro d’Italia 2021 – voorspelling etappe 4

2 reacties

 1. Ha Wielerorakel,
  Zag bij Landa staan -5 vanwege teamorders, maar die zou ik eerder bij Bilbao verwachten. In alle communicatie is Landa aangewezen als de kopman.

  Wellicht hebben jullie er een goede reden voor?

  Groet,
  Theis

  1. Ha Theis, de computer kiest de beste renner per ploeg op het parcours. Maar vaak filteren we niet op teamorders, dus doet niks aan de ranking. Groeten

Reageren is gesloten.