Milaan-San Remo 2021 – Voorspelling

Geplaatst door

Zaterdag 20 maart: Milaan – San Remo (299 km)

De lenteklassieker is weer de lenteklassieker, zoals het hoort. Milaan-San Remo werd vorig jaar door corona verreden in augustus en dat voelde toch wat gek. Een voorjaarszonnetje past de rit door de voorzichtig in bloei komende Italiaanse bloemenrivièra toch het beste. Het recept is inmiddels traditie: bijna 300 kilometer van Milaan naar San Remo met als scherprechters de Cipressa en de Poggio. Met het koningstrio Van der Poel, Van Aert en Alaphilippe wordt het hoe dan ook weer smullen.

🚩9.40 uur
🏁17.10 uur
📺XGN (9.30 u), Eurosport 1 (12.45 u)
🌤️Overwegend zonnig, vrij krachtige wind, 12 graden

Milaan-San Remo 2021: parcours

Milaan-San Remo 2021: voorspelling

Wie van de 3 grote matadoren heeft de beste papieren voor winst in Milaan-San Remo 2021 volgens de computer? Wout van Aert – de winnaar van vorig jaar – krijgt het hoogste percentage toebedeeld. Kort gevolgd door zijn plaaggeest en man in bloedvorm: Mathieu van der Poel. Het gat naar de winnaar van 2019 is fors; de computer geeft ‘m Julian Alaphilippe ruim de helft minder kans. De vraag is vooral hoe vroeg de koers explodeert. Traditiegetrouw is dat vaak pas op de Poggio, maar mannen als Van der Poel en Alaphilippe hebben weinig met wachten tot het laatste moment.

De voorspelling van de 💻, Expected Win (xW) – laatste update 18-3:

1. Wout van Aert (18,9%)
2. Mathieu van der Poel (15,5%)
3. Julian Alaphilippe (8,8%)
4. Matteo Trentin (7,5%)
5. Greg van Avermaet (7,4%)
6. Michael Matthews (6,8%)
7. Alexander Kristoff (5,9%)
8. Oliver Naesen (5,5%)
9. John Degenkolb (5,4%)
10. Davide Ballerini
(4,4%)

 🦄 Mathieu van der Poel

*De eenhoorn is onze joker, lekker ouderwets op basis van gevoel

Milaan-San Remo 2021 – voorspelling

Eén reactie

Reageren is gesloten.