Strade Bianche 2021 – Voorspelling

Geplaatst door

Zaterdag 6 maart: Siena – Siena (184 km)

De Strade Bianche 2021 is pas editie nummer 15, maar voor de echte volgers heeft de Italiaanse wedstrijd in no time een monument-status verworven. De grindklassieker – over deels onverharde zandwegen van het Toscaanse heuvellandschap met als apotheose een laatste smalle en steile kilometer (max 16%) naar het prachtige Piazza del Campo in Siena – past zonder enige twijfel in het rijtje Milaan-San Remo, Ronde van Vlaanderen, Parijs-Roubaix, Luik-Bastenaken-Luik en Ronde van Lombardije. 

Ook qua deelnemersveld, want er verschijnen elk jaar meer toppers aan de start. Dit jaar is het helemaal smullen met mannen als Van der Poel, Van Aert, Alaphilippe, Pogacar, Fuglsang, Mollema, Van Avermaet, Kwiatkowski en vele anderen. De lijst met geweldenaren is ongekend.

🚩11.40 uur
🏁16.30 uur
📺Sporza & Eurosport 1 (13.50 uur)
⛅️Weinig wind, overwegend zonnig, 12 graden

Strade Bianche 2021 – parcours

Strade Bianche 2021: voorspelling

Van alle toppers die aan de start staan krijgt Wout van Aert – de winnaar van vorig seizoen – de meeste kansen toegedicht van de computer. Kort daarachter: Julian Alaphilippe en Van der Poel. Dit supertrio treft elkaar voor het eerst sinds de afgelopen editie van de Ronde van Vlaanderen, waar ze duidelijk de sterkste in koers waren en Alaphillipe op een motor botste. Tadej Pogacar (winnaar UAE Tour 2021) en Bauke Mollema (winnaar etappe Tour des Alps 2021 en deze week de Trofeo Laigueglia) zijn de mannen in topvorm en completeren de top 5.

Verder niet in de top 10 van de computer, maar wel interessant om op te letten: de youngsters Joao Almeida, Valentin Madouas en Thomas Pidcock. Vooral de 21-jarige Pidcock moet hoog kunnen eindigen. Hij is een van de grootste Britse talenten van het moment, won vorig seizoen de ‘baby-Giro’, bood Van Aert en Van der Poel knap weerstand in het veld en maakte indruk in de Omloop en Kuurne-Brussel-Kuurne. De onverharde en heuvelachtige Toscaanse wegen zijn venijnige Pidcock op het lijf geschreven.

De voorspelling van de 💻, Expected Win (xW):

1. Wout van Aert (9,1%)
2. Julian Alaphilippe (8,8%)
3. Mathieu van der Poel (8,5%)
4. Tadej Pogacar (8,3%)
5. Bauke Mollema (8,1%)
6. Jakob Fuglsang (8,0%)
7. Greg van Avermaet (7,9%)
8. Stefan Kung (7,4%)
9. Alberto Bettiol (7,2%)
10. Michal Kwiatkowski
(7,0%)

 🦄 Thomas Pidcock

*De eenhoorn is onze joker, lekker ouderwets op basis van gevoel

Strade Bianche 2021 – voorspelling