Giro d’Italia 2020 – Voorspelling bergklassement

Geplaatst door

Altijd leuk om het moeilijkst voorspelbare klassement te voorspellen: het bergklassement. Met heel veel beklimmingen en 6 echte aankomsten bergop zijn er in ieder geval veel bergpunten te verzamelen. Vorig jaar was het Giulio Ciccone die met de blauwe trui aan de haal ging, maar hij moest recent 15 dagen in quarantaine omdat hij besmet was met het coronavirus. Bovendien zal hij meer moeten knechten voor zijn kopman Nibali. Overige recente winnaars van het bergklassement in de Giro d’Italia: Visconti (2015), Nieve (2016), Landa (2017) en Froome (2018).

LEES OOK: VOORSPELLING ALGEMEEN KLASSEMENT (+ PARCOURS)
LEES OOK: VOORSPELLING SPRINTKLASSEMENT
LEES OOK: VOORSPELLING JONGERENKLASSEMENT

Giro d’Italia 2020: favorieten blauwe trui

Pello Bilbao (100 datapunten) is volgens de computer de favoriet voor de blauwe trui. De Spanjaard reed een verdienstelijke Tour in dienst van Landa en zal zijn eigen kans mogen gaan. Niet voor het klassement, maar voor ritten en wellicht het bergklassement. De andere gegadigden: Nicolas Edet (77), Thomas de Gendt (72), Fausto Masnada (67), Domenico Pozzovivo (63), James Knox (60), Victor de la Parte (57), Hermann Pernsteiner (56), Louis Meintjes (55) en Amanuel Gebreigzabhier (54).

Onze eenhoorn is Fausto Masnada. De aanvalslustige Italiaan is een ouderwetse klimgeit en werd vorig jaar al tweede in het bergklassement. Hij is in prima doen, gezien zijn 6e plek in de Tirreno-Adriatico en zou zomaar eens voor de bergprijs kunnen gaan.

De voorspelling van de 💻:

*** Pello Bilbao, Nicolas Edet, Thomas de Gendt

** Fausto Masnada, Domenico Pozzovivo, James Knox

* Victor de la Parte, Hermann Pernsteiner, Louis Meintjes, Amanuel Gebreigzabhier

 🦄 Fausto Masnada*

*De eenhoorn is onze joker, lekker ouderwets op basis van gevoel

Giro d’Italia 2020 – voorspelling bergklassement

LEES OOK: VOORSPELLING ALGEMEEN KLASSEMENT (+ PARCOURS)
LEES OOK: VOORSPELLING SPRINTKLASSEMENT
LEES OOK: VOORSPELLING JONGERENKLASSEMENT