Tour de France 2020 – Voorspelling etappe 9

Geplaatst door

Zondag 6 september: Pau – Laruns (153 km)

We blijven in etappe 9 van de Tour de France 2020 in de Pyreneeën met een rit van 153 kilometer tussen Pau en Laruns. Wederom stevige bergen op het programma, met de Col de la Hourcere (1e – 11,1 km a 8,8 %) en de Col de Marie Blanque (1e – 7,7 km a 8,6 %) als scherprechters. De top van de Marie Blanque ligt op 18 kilometer van de aankomst. Wout van Aert zal in ieder geval weinig warme herinneringen koesteren aan Pau, omdat hij hier vorig jaar een ernstig knieblessure opliep door een valpartij in de tijdrit. De laatste winnaar in Laruns: Primoz Roglic in 2018.

📺 NPO 1, (13.00 u), Sporza (13.30 u), Eurosport 1 (12.10 u)
⏰ 12.35 u
🏁 16.15 – 16.38 u

Tour de France 2020 – voorspelling etappe 9
Tour de France 2020 – profiel laatste km etappe 9

Tour de France 2020: voorspelling etappe 9

Vlucht of klassementsmannen voor de etappezege? De vlucht ligt het meest voor de hand, aangezien Michelton-Scott tot nu toe geen enkele interesse heeft getoond in het controleren van de ontsnapping. Logisch, want de eventuele bonificaties aan de streep zouden ‘m zomaar z’n gele trui kunnen kosten. De favorieten voor de ontsnapping (veel FDJ vanwege de zwanenzang van Pinot): Julian Alaphilippe (100), Thomas de Gendt (97), Alexey Lutsenko (96), Pello Bilbao (93), David Gaudu (85), Sebastien Reichenbach (83), Rudy Molard (78), Tiesj Benoot (75), Bob Jungels (74) en Michael Valgren (71).

Onze eenhoorn is Julian Alalphilippe. Hij heeft het gisteren laten lopen om voor etappezeges (en de bollen?) te gaan en de route van vandaag past ‘m als gegoten. Onderaan nog een voorspelling van de computer voor de verhoudingen tussen de klassementsmannen.

De voorspelling van de 💻:

*** Julian Alaphilippe, Thomas de Gendt, Alexey Lutsenko

** Pello Bilbao, David Gaudu, Sebastien Reichenbach

* Rudy Molard, Tiesj Benoot, Bob Jungels, Michael Valgren

 🦄 Julian Alaphilippe*

*De eenhoorn is onze joker, lekker ouderwets op basis van gevoel

Tour de France 2020 – voorspelling etappe 9 vlucht
Tour de France 2020 – voorspelling etappe 9 klassement