Tour de France 2020 – Voorspelling etappe 4

Geplaatst door

Dinsdag 1 september: Sisteron – Orcières-Merlette (160,5 km)

De klassementsbenen mogen echt uit het vet in etappe 4 van de Tour de France 2020. De rit die start in Sisteron en eindigt in skigebied Orcières-Merlette, een klim van de eerste categorie (7,1 km à 6,7 %). De aanloop is ook allesbehalve vlak, met 3 bergen van de derde categorie en 1 van de vierde categorie. In deze rit zullen we ongetwijfeld de eerste krachtsverschillen tussen de klassementsmannen zien. Aan de finish in Orcières-Merlette kleeft nog een leuk Nederlands tintje: Steven Rooks was in 1989 de laatste winnaar in een klimtijdrit.

📺 NPO 1 & Sporza (14.30 u), Eurosport 1 (13.20 u)
⏰ 13.30 u
🏁 17.19 – 17.44 u

Tour de France 2020 – profiel etappe 4
Tour de France 2020 – profiel slotklim etappe 4

Tour de France 2020: voorspelling etappe 4

De eerste aankomst bergop is Primoz Roglic met 100 datapunten de topfavoriet volgens de computer. Daarachter komt de jonge Sloveen Tadej Pogacar (96), die goed kan aankomen in een uitgedunde groep. Verder ziet de computer hoge noteringen voor Miguel Angel Lopez (95), Thibaut Pinot (95), Egan Bernal (94), Nairo Quintana (94), Alejandro Valverde (93), Richie Porte (92), Adam Yates (92) en Tom Dumoulin (92).

Interessant wordt ook de strijd om de gele trui. Want houdt Julian Alaphilippe stand? Met Adam Yates (+4 sec), Max Hirschi (+7 sec), Tadej Pogacar (+17 sec) en Sergio Higuita (+17 sec) zijn er behoorlijk wat kapers op de kust. Met Higuita hebben we meteen onze eenhoorn genoemd. Als ze de kleine Colombiaan er niet afrijden is hij met zijn vinnige sprint zeker een kanshebber voor de etappezege.

De voorspelling van de 💻:

*** Primoz Roglic, Tadej Pogacar, Miguel Angel Lopez

** Thibaut Pinot, Egan Bernal, Nairo Quintana

* Alejandro Valverde, Richie Porte, Adam Yates, Tom Dumoulin

 🦄 Sergio Higuita*

*De eenhoorn is onze joker, lekker ouderwets op basis van gevoel

Tour de France 2020 – voorspelling etappe 4