Tour de France 2020 – Voorspelling etappe 1

Geplaatst door

Zaterdag 29 augustus: Nice – Nice (156 km)

De eerste etappe van de Tour de France 2020 start én finisht in de Zuid-Franse kustplaats Nice. Vaak start de Tour met een proloog óf een vlakke rit, maar dit keer zitten er meteen wat hoogtemeters in het 156 kilometer lange parcours. De bolletjes trui ligt meteen voor het grijpen op de Côte de Rimiez (5,8 km à 5,1 %), een bergje van de derde categorie die 2 keer bedwongen moet worden. Toch zijn de laatste 30 kilometer nagenoeg vlak met weinig verrassingen. Zo zal de eerste gele trui drager toch echt uit het sprintersgilde komen.  

NIEUW: ZELF DE ETAPPE VOORSPELLEN? DAT KAN MET ONZE ORAKEL TOOL!

📺 NPO 1 (13.10 u), Sporza (13.50 u), Eurosport 1 (13.55 u)
⏰ 14.15 u
🏁 17.47 – 18.29 u

Tour de France 2020 – profiel etappe 1
Tour de France 2020 – profiel laatste km etappe 1

Tour de France 2020: voorspelling etappe 1

Wie pakt de overwinning en dus meteen ook de gele én groene trui? De computer wijst naar de kleine, vinnige Australiër Caleb Ewan (100 datapunten). Daarachter de man in vorm: Giacomo Nizzolo (97), die afgelopen week Italiaans én Europees kampioen werd. Het podium wordt gecompleteerd door de Ier Sam Bennet (94). Daarna Peter Sagan (92), Luka Mezgec (87), Wout van Aert (87, als hij mag), Julian Alaphilippe (83), Elia Viviani (83), Greg van Avermaet (83) en Alexander Kristoff (80).

Andere rappe namen die je mag verwachten: Jasper Stuyven, Sonny Colbrelli, Clement Venturini, Nicolo Bonifazio en Bryan Coquard. Onze eenhoorn is Cees Bol. Best een chauvinistische keuze, dat geven we toe. Maar waarom zou Bol niet de Mike Teunissen van dit jaar kunnen zijn? Hup Cees!

NIEUW: ZELF DE ETAPPE VOORSPELLEN? DAT KAN MET ONZE ORAKEL TOOL!

De voorspelling van de 💻:

*** Caleb Ewan, Giacomo Nizzolo, Sam Bennett

** Peter Sagan, Luka Mezgec, Wout van Aert

Julian Alaphilippe, Elia Viviani, Greg van Avermaet, Aleksander Kristoff

 🦄 Cees Bol*

*De eenhoorn is onze joker, lekker ouderwets op basis van gevoel

Tour de France 2020 – voorspelling etappe 1

LEES OOK: VOORSPELLING ALGEMEEN KLASSEMENT (+PARCOURS)
LEES OOK: VOORSPELLING SPRINTKLASSEMENT
LEES OOK: VOORSPELLING BERGKLASSEMENT
LEES OOK: VOORSPELLING JONGERENKLASSEMENT