Tour de France 2020 – Voorspelling rode lantaarn

Geplaatst door

NIEUW: ZELF VOORSPELLEN? DAT KAN MET ONZE ORAKEL TOOL!

Na de voorspelling voor de gele trui, de groene trui, de bolletjes trui en de witte trui blijft er eigenlijk nog maar één belangrijke prijs over… De rode lantaarn! De rode lantaarn? Ja, de rode lantaarn. En dan hebben we het niet over de podcast. De rode lantaarn is een fictieve prijs die wordt uitgereikt aan de renner die als laatste eindigt in het algemeen klassement van de Tour de France. De tegenhanger van de gele trui dus. Laatste worden leverde vaak goed geld op in de criteriums na de Tour, wat daadwerkelijk zorgde voor een heuse strijd. Wim Vansevenant is de recordhouder met 3 rode lantaarns in achtereenvolgende edities.

LEES OOK: VOORSPELLING ALGEMEEN KLASSEMENT (+PARCOURS)
LEES OOK: VOORSPELLING SPRINTKLASSEMENT
LEES OOK: VOORSPELLING BERGKLASSEMENT
LEES OOK: VOORSPELLING JONGERENKLASSEMENT

Tour de France 2020: favorieten rode lantaarn

Wie volgt Sebastiaan Langeveld op als nummer laatst in de Tour de France? De computer is onverbiddelijk: nota bene wereldkampioen Mads Pedersen heeft de twijfelachtige eer om als topfavoriet voor de rode lantaarn deze Tour in te gaan. Hij krijgt 102 datapunten. Het zal niet verbazen dat de lijst voornamelijk bestaat uit de wat zwaardere, vaak goed sprintende mannen: Max Walscheid (99), Alexander Kristoff (97), Peter Sagan (89), Stefan Kung (88), Marco Haller (85), Nils Politt (82), Armund Grondahl Jansen (80), Daniel Oss (80) en Sonny Colbrelli (78).

Luke Rowe van Team INEOS is onze eenhoorn. Hij won de rode lantaarn namelijk al eerder: in 2017 werd hij 167ste op 4 uur, 35 minuten en 52 seconden van winnaar Chris Froome. Er is nóg eenn renner deze Tour die deze prijs al eerder op zijn naam schreef: de Ierse topsprinter Sam Bennett. Hij werd in 2016 174ste met maar liefst 5 uur, 17 minuten en 14 seconden achterstand op winnaar Froome.

De voorspelling van de 💻:

*** Mads Pedersen, Max Walscheid, Alexander Kristoff

** Peter Sagan, Stefan Küng, Marco Haller

* Nils Politt, Armund Grondahl Jansen, Daniel Oss, Sonny Colbrelli

 🦄 Luke Rowe*

*De eenhoorn is onze joker, lekker ouderwets op basis van gevoel

Tour de France 2020 – voorspelling rode lantaarn

LEES OOK: VOORSPELLING ALGEMEEN KLASSEMENT (+PARCOURS)
LEES OOK: VOORSPELLING SPRINTKLASSEMENT
LEES OOK: VOORSPELLING BERGKLASSEMENT
LEES OOK: VOORSPELLING JONGERENKLASSEMENT