Critérium du Dauphiné 2020 – Voorspelling etappe 5

Geplaatst door

Zondag 16 augustus: Megève – Megève (153,5 km)

De vijfde en laatste etappe van het Critérium du Dauphiné start én eindigt in Megève. Tussendoor moeten de renners nog wel ‘even’ 8 beklimmingen bedwingen gedurende 153,5 kilometer. Vooral de Col de Romme (8,8 km à 8,9%) van de buitencategorie en de Col de la Colombière (7,5 km à 8,5%) van de eerste categorie zijn pittig – al krijgen de renners deze bergen wel al in de eerste helft van de etappe voor hun kiezen. De finish ligt – net als een dag eerder – op de Montée de l’altiport (9 km à 4,6%).

📺 Eurosport 1 (15.05 u), NPO 1 & Sporza (15.40 u)
🏁 Rond 16.50 u

Critérium de Dauphiné 2020: parcours etappe 5

Critérium du Dauphiné 2020: voorspelling etappe 5

Door alle valpartijen is de strijd om het algemeen klassement nog meer dan open – het is zelfs nog maar de vraag of de gevallen klassementsleider Primoz Roglic nog opstapt na zijn valpartij in etappe 4. Daarom verwacht de computer een strijd tussen de kopmannen. De voorspelling: Primoz Roglic (101 datapunten), Nairo Quintana (92), Thibaut Pinot (86), Tadej Pogacar (86), Miguel Angel Lopez (84), Richie Porte (83), Mikel Landa (82), Daniel Martinez (78), Guillaume Martin (76) en Tom Dumoulin (74).

Over de ‘eenhoorn’ kunnen we kort zijn: Pavel Sivakov is dé man van Team INEOS na het niet opstappen van Egan Bernal en het falen van Chris Froome en Geraint Thomas. Hij moet het doen voor de Britse ploeg.

De voorspelling van de 💻:

*** Primoz Roglic, Nairo Quintana, Thibaut Pinot

** Tadej Pogacar, Miguel Angel Lopez, Richie Porte

*  Mikel Landa, Daniel Martinez, Guillaume Martin, Tom Dumoulin

 🦄 Pavel Sivakov*

*De eenhoorn is onze joker, lekker ouderwets op basis van gevoel

Criterium du Dauphine 2020 – voorspelling etappe 5