Ronde van Lombardije 2020 – Voorspelling

Geplaatst door

Zaterdag 15 augustus: Bergamo – Como (231 km)

We scheuren in sneltreinvaart door de seizoenen: vorige week werd Milaan-San Remo (de lenteklassieker) verreden en zaterdag is het de beurt aan de Ronde van Lombardije (de herfstklassieker). De koers van de vallende bladeren fungeert normaal gesproken als toetje van het wielerseizoen, maar prijkt nu aan het ‘begin’ van de kalender. Rare tijden. Enfin, een prachtige klimkoers met een mooie historie aan winnaars.

Il Lombardia gaat van start in Bergamo en eindigt na 231 kilometer in Como. De renners krijgen met ruim 4.000 hoogtemeters flink wat klimwerk voor de kiezen. Scherprechters zijn traditiegetrouw de Madonna del Ghisallo (8,6 km à 6,2%), de Muro di Sormano (1,9 km à 15,8%), de Civiglio (4,2 km à 9,7%) en tot slot de San Fermo della Battaglia (2,7 km à 7,2%) – met de top op 5,3 kilometer van de streep. De winnaars van de laatste 3 edities: Vincenzo Nibali (2017), Thibaut Pinot (2018) en Bauke Mollema (2019).

📺 Eurosport 1 (vanaf 16.50 u), Eurosport Player & GCN (vanaf 15.50 uur)
🏁 Rond 18.30 u

Ronde van Lombardije 2020 – profiel

Ronde van Lombardije 2020: voorspelling

De computer ziet 6 grote kanshebbers voor de zege in Lombardije: Jakob Fuglsang (101 datapunten), Maximilian Schachmann (97), Remco Evenepoel (97), Diego Ulissi (97), Bauke Mollema (95) en George Bennett (92). Logische namen ook wel, gezien hun prestaties van de laatste weken. Vooral Evenepoel (winnaar Ronde van Polen) en George Bennett (winnaar Gran Piemonte) zijn in de winning mood en zullen graag nog een keer toe willen slaan. Toch voert Fuglsang de lijst aan, mede dankzij z’n sterke ploeg.

Op wie nog meer te letten? Denk aan Aleksander Vlasov (82) en Alex Aranburu (82), maar ook aan de Australiër Simon Clarke (76). Astana heeft dus met het trio Fuglsang, Vlasov en Aranburu meerdere ijzers in het vuur, wat zomaar eens de doorslag zou kunnen geven.

De voorspelling van de 💻:

*** Jakob Fuglsang, Maximilian Schachmann, Remco Evenepoel

**  Diego Ulissi, Bauke Mollema, George Bennett

Michael Woods, Vincenzo Nibali, Tim Wellens, Mathieu van der Poel

 🦄 Alex Aranburu

*De eenhoorn is onze joker, lekker ouderwets op basis van gevoel

Ronde van Lombardije 2020 – voorspelling