Critérium du Dauphiné 2020 – Voorspelling etappe 4

Geplaatst door

Etappe 4 – zaterdag 15 augustus: Ugine – Megève (157 km)

De vierde etappe etappe van het Critérium du Dauphiné gaat van Ugine naar Megève over 157 kilometer en telt maar liefst 7 beklimmingen en ruim 4.700 hoogtemeters. Vooral de eerste helft van de rit is loodzwaar, met 3 cols van de eerste categorie achter elkaar. Scherprechter is de Montée de Bisanne (12,4 km à 8,2%) met de top op 34 kilometer van de streep. De finish ligt op een berg van de tweede categorie: de Montée de l’altiport (7,4 km à 4,7%). Niet de zwaarste col van deze ronde, maar na al die hoogtemeters zal hij toch pijn doen.

📺 Eurosport 1, NPO 1, Eurosport Player & GCN (vanaf 15.05 u), Sporza (vanaf 16.00 u)
🏁 Rond 16.30 u

Critérium de Dauphiné 2020: parcours etappe 4

Critérium du Dauphiné 2020: voorspelling etappe 4

Vluchters of klassementsmannen? De computer denkt wederom aan een strijd tussen de kopmannen. En dus komt daar weer de inmiddels onvermijdelijke Primoz Roglic (100 datapunten) met afstand naar voren als favoriet. Op grote afstand gevolgd door Nairo Quintana (87), Egan Bernal (85), Thibaut Pinot (85), Emanuel Buchmann (80), Miguel Angel Lopez (80) en Tadej Pogacar (80). En daarachter weer het kwartet Richie Porte (78), Mikel Landa (78), Guillaume Martin (76) en Daniel Martinez (73).

Mocht het toch een ontsnapping worden, denk dan aan Julian Alaphilippe, Jack Haig, Adam Yates, Marc Soler en Fausto Masnada. In het bijzonder willen we nog Lennard Kämna noemen, die in etappe 3 uit de groep met favorieten demarreerde en lang standhield.

De voorspelling van de 💻:

*** Primoz Roglic, Nairo Quintana, Egan Bernal

** Thibaut Pinot, Emanuel Buchmann, Miguel Angel Lopez

* Tadej Pogacar, Richie Porte, Mikel Landa, Guillaume Martin

 🦄 Lennard Kämna*

*De eenhoorn is onze joker, lekker ouderwets op basis van gevoel

Criterium de Dauphine 2020 – voorspelling etappe 4