Critérium du Dauphiné 2020 – Voorspelling etappe 3

Geplaatst door

Vrijdag 14 augustus: Corenc – Saint-Martin-de-Belleville (157 km)

De derde etappe van het Critérium du Dauphiné is wederom een vrij korte: van Corenc naar Saint-Martin-de-Belleville over 157 kilometer. De rit kent een vlakke aanloop voordat de renners de bekende Alpenreus de Col de la Madeleine (17,3 km à 8,3%) van de buitencategorie moeten bedwingen. De streep ligt op de Saint-Martin-de-Belleville, een klim van de eerste categorie (14,8 km à 6%). Het venijn zit ‘m in de eerste 6 kilometer met stukken van ruim 9 procent. De laatste 3 kilometer gaan omhoog à 8 procent.

📺 Eurosport 1 (15.00 u), Sporza (15.15 u)
🏁 Rond 16.30 u

Critérium du Dauphiné 2020: parcours etappe 3

Critérium du Dauphiné 2020: voorspelling etappe 3

Na de demonstratie van Primoz Roglic in etappe 2 kan de computer niets anders dan hem de meeste datapunten toekennen: 100. Daarachter: Egan Bernal (91), Nairo Quintana (90), Tadej Pogacar (84), Miguel Angel Lopez (84), Thibaut Pinot (82), Steven Kruijswijk (82), Richie Porte (82), Emanuel Buchmann (79), Tom Dumoulin (78) en Mikel Landa (78). De strijd tussen deze mannen zal ongetwijfeld in de laatste 3 steile kilometers tot een climax komen.

Opvallend in etappe 2 was het optreden van het Colombiaanse talent Daniel Martinez van EF Education First. Hij sprong met verve in het gat dat zijn weggevallen kopmannen lieten vallen (Rigoberto Uran gelost, Sergio Higuita gevallen) en eindigde keurig tussen de grote mannen op plek 7. Verder zat ook Cofidis-renner Guillaume Martin er weer goed bij: hij werd vierde.

De voorspelling van de 💻:

*** Primoz Roglic, Egan Bernal, Nairo Quintana

** Tadej Pogacar, Miguel Angel Lopez, Thibaut Pinot

* Steven Kruijswijk, Richie Porte, Emanuel Buchmann, Tom Dumoulin

 🦄 Guillaume Martin*

*De eenhoorn is onze joker, lekker ouderwets op basis van gevoel

Criterium du Dauphiné 2020 – voorspelling