Critérium du Dauphiné 2020 – Voorspelling algemeen klassement

Geplaatst door

Traditiegetrouw zijn er twee voorbereidingswegen naar de Tour de France: de Ronde van Zwitserland en het Critérium du Dauphiné. Door de beperkte ruimte op de kalender is dat er nu nog maar één: de voorbereidingskoers in Frankrijk. Hoewel het aantal etappes is teruggebracht van 7 naar 5, wordt dit misschien wel de spectaculairste editie uit de geschiedenis: álle etappes eindigen bergop. De droom van elke klimmer, de nachtmerrie van iedere sprinter.

Het deelnemersveld is zeer indrukwekkend en waarschijnlijk vrijwel identiek aan die van de Tour de France, die op 29 augustus van start gaat. De Dauphiné is zo meer dan ooit een mini-Tour de France. Verstoppen is er zo kort na de Corona-break, voor de Tour én met 5 aankomsten bergop niet bij – de toppers zijn op zoek naar bevestiging van de vorm en anderen zullen zich in de tourselectie willen fietsen. Kortom: spektakel!

Critérium du Dauphiné 2020: de favorieten

Natuurlijk zal ook de Dauphiné weer een interessante strijd opleveren tussen Jumbo-Visma en Team Ineos. Voorlopig staat Jumbo-Visma op 1-0, na de zege van Primoz Roglic in de Tour de l’Ain. Dat zag ook de computer, want Roglic (100 datapunten) is de favoriet, voor de Colombiaanse rasklimmer Egan Bernal (92). Gevolgd door andere logische namen als Nairo Quintana (91) en Tadej Pogacar (88). Hoe het met de vorm van Alejandro Valverde (85) en Miguel Angel Lopez (82) is, is maar de vraag. Beiden reden matig in respectievelijk Burgos en Route d’Occitanie. Toch scoren ze hoge klim- en klassementspunten op basis van hun verleden.

De computer neemt de vorm van de laatste weken altijd mee in de voorspelling en dat is de reden dat mannen als Emanual Buchmann (72) en Sergio Higuita (69) minder hoog staan dan verwacht. Zij kwamen nog niet in actie na de Corona-pauze. Vooral voor deze twee mannen denken we ook aan een top 10 notering. Andere mannen om in de gaten te houden: Guillaume Martin (want: reed een keurige Tour de l’Ain en eindigde achtste), Pierre Rolland (want: won Le Tour de Savoie Mont Blanc met overmacht) en Rigoberto Uran (je weet nooit hoe het met de vorm van de oude krijger is).

De voorspelling van de 💻:

*** Primoz Roglic, Egan Bernal, Nairo Quintana

** Tadej Pogacar, Alejandro Valverde, Miguel Angel Lopez

* Steven Kruijswijk, Thibaut Pinot, Tom Dumoulin, Mikel Landa

 🦄 Emanuel Buchmann*

*De eenhoorn is onze joker, lekker ouderwets op basis van gevoel

Critérium du Dauphiné 2020 – voorspelling

Critérium du Dauphiné 2020: het parcours

Etappe 1 – woensdag 12 augustus: Clermont-Ferrand – Saint-Christo-en-Jarez (218,5 km)

Critérium du Dauphiné 2020: profiel etappe 1

Etappe 2 – donderdag 13 augustus: Vienne – Col de Porte (135 km)

Critérium du Dauphiné 2020: profiel etappe 2

Etappe 3 – vrijdag 14 augustus: Corenc – Saint-Martin-de-Belleville (157 km)

Critérium du Dauphiné 2020: profiel etappe 3

Etappe 4 – zaterdag 15 augustus: Ugine – Megève (157 km)

Critérium du Dauphiné 2020: profiel etappe 4

Etappe 5 – zondag 16 augustus: Megève – Megève (153,5 km)

Critérium du Dauphiné 2020: profiel etappe 5

Eén reactie

  1. mijn vermoeden is dat Dumolin nu warm fietst en er in de tour zal staan, na 3 dagen dauphine laat hij niet alles zien

Reageren is gesloten.