Milaan-San Remo 2020 – Voorspelling

Geplaatst door

Zaterdag 8 augustus: Milaan – San Remo (299 km)

Het blijft wennen, die aangepaste wielerkalender. Koersen roepen door de vaste plek op de kalender altijd een bepaald gevoel op. Denk aan het openingsweekend in België, de Ronde van Vlaanderen en de Tour de France. Zo ook Milaan-San Remo, dat nota bene zelfs als bijnaam de lenteklassieker (La Primavera) draagt. Dat fijne lentegevoel is zaterdag toch een beetje zoek als de renners met een zomerse temperatuur van zo’n 30 graden de Cipressa en de Poggio opknallen.

Enfin, afgezien van de tijd en temperatuur is het grotendeels de Milaan-San Remo zoals we ‘m kennen. Zeker de finale is als vanouds, met de Cipressa en Poggio als scherprechters en de finish na 299 kilometer op de Via Roma van San Remo. Vorig jaar won Julian Alaphilippe de sprint van een zwaar uitgedunde groep, voor Oliver Naesen en Peter Sagan. De grote vraag: wint er een puncher of een sprinter? De laatste sprinter die won was de Fransman Arnaud Démare in 2016.

Milaan-San Remo 2020: parcours

Milaan-San Remo 2020: voorspelling

Wout van Aert is de te kloppen man, denkt de computer. De renner van Jumbo-Visma krijgt 100 datapunten. Hij is de man in vorm, gezien zijn imposante winst in Strade Bianche en het parcours dat hem als goed klimmende sprinter moet liggen. Ook van Greg van Avermaet (97), Michael Matthews (89), Peter Sagan (87), Mathieu van der Poel (87), Michal Kwiatkowski (86) en Caleb Ewan (86) verwacht de computer een hoge notering.

Zelf verwachten we ook veel van Arnaud Démare (83), die zijn vorm woensdag bewees met een indrukwekkende zege in Milaan-Turijn en bovendien weet hoe te winnen in San Remo. Onze eenhoorn is voor Mathieu van der Poel, die extra gretig zal zijn om de schijnwerpers van zijn eeuwige rivaal Van Aert af te halen.

De voorspelling van de 💻:

*** Wout van Aert, Greg van Avermaet, Michael Matthews

** Peter Sagan, Mathieu van der Poel, Michal Kwiatkowski

Caleb Ewan, Tadej Pogacar, Arnaud Démare, Julian Alaphilippe

 🦄 Mathieu van der Poel

*De eenhoorn is onze joker, lekker ouderwets op basis van gevoel

Milaan-San Remo 2020: voorspelling