Strade Bianche 2020 – Voorspelling

Geplaatst door

Zaterdag 1 augustus: Siena – Siena (184 km)

Zo’n vijf maanden na de laatste WorldTour (Parijs-Nice) vormt de grindklassieker Strade Bianche de officieuze herstart van het wielerseizoen. Een mooiere hervatting is bijna niet denkbaar: over deels onverharde zandwegen van het Toscaanse heuvellandschap met als apotheose een laatste smalle en steile kilometer naar het prachtige Piazza del Campo in Siena. 

En dan hebben we het nog niet eens over het loeisterke deelnemersveld. Door het flink ingekropte wielerprogramma staat er een mix van renners aan de start, die zich normaal gesproken opsplitst tussen het Vlaamse voorjaar en de Waalse heuvelklassiekers. Allemaal hongerig om nog iets van dit vreemde coronaseizoen te maken. 

De weersvoorspelling: strak blauw en ruim dertig graden. Dat wordt stof happen. 

Strade Bianche 2020 – parcours

Strade Bianche 2020: voorspelling

De computer voorziet een podium met Greg van Avermaet (102), Oliver Naesen (100) en Mathieu van der Poel (99). Kort daarachter: Peter Sagan (97), Wout van Aert (95) en Tiesj Benoot (93). De lijst met favorieten is echter zo lang, dat mannen als Jabok Fuglsang, Tadej Pogacar en Simon Clarke de top 10 niet eens halen. Zie hieronder de complete voorspelling.

De voorspelling van de 💻:

*** Greg van Avermaet, Oliver Naesen, Mathieu van der Poel

** Peter Sagan, Wout van Aert, Tiesj Benoot

Vincenzo Nibali, Stefan Kung, Julian Alaphilippe, Michael Valgren

 🦄 Jakob Fuglsang

*De eenhoorn is onze joker, lekker ouderwets op basis van gevoel

Strade Bianche 2020 – Voorspelling