Parijs-Nice 2020 – Voorspelling etappe 7

Geplaatst door

Zaterdag 14 maart: Nice – Valdeblore La Colmiane (166,5 km)

Wielerliefhebbers, geniet maar extra van deze rit. Want dit is voorlopig de laatste officiële koersdag in het wielervoorjaar 2020. Eigenlijk zou dit de voorlaatste etappe van Parijs-Nice 2020 zijn, maar de organisatie heeft de slotrit naar Nice gecanceld vanwege het coronavirus. De koninginnenrit van Nice naar Valdeblore La Colmiane over 166,5 km eindigt op een klim van de eerste categorie (16,3 km à 6,3 %). Niet heel steil, wel lang. En spektakel gegarandeerd, zeker omdat de renners weten dat ze voorlopig niet in actie zullen komen.

Parijs-Nice 2020 – profiel etappe 7

Parijs-Nice 2020: voorspelling etappe 7

Dit wordt een strijd tussen de grote mannen, denkt ook de computer. De Colombianen Nairo Quintana (102 datapunten) en Sergio Higuita (99) komen als topfavorieten naar voren. Die laatste moet 1.01 min goed maken op Maximilian Schachmann (96), wat mogelijk moet zijn. Quintana lijkt kansloos voor de eindzege (2.38 min), maar een etappezege moet kunnen. Tiesj Benoot (90) is de grootste uitdager van Schachmann met 38 seconden achterstand op de Duitser, maar de vraag is hoe diep de Belg in etappe 6 heeft moeten gaan.

De voorspelling van de 💻:

*** Nairo Quintana, Sergio Higuita, Thibaut Pinot

** Vincenzo Nibali, Maximilian Schachmann, Julian Alaphilippe

Romain Bardet, Tanel Kangert, Guillaume Martin, Tiesj Benoot

 🦄 Felix Grosschartner*

*De eenhoorn is onze joker, lekker ouderwets op basis van gevoel

Parijs-Nice 2020 – voorspelling etappe 7

Eén reactie

  1. Hoi,
    Ik zou graag in contact willen komen met jullie om informatie te krijgen wat betreft voorspelmodellen. Momenteel ben ik bezig met mijn afstudeerscriptie en heeft mijn onderwerp veel raakvlakken met jullie analyses. Is het mogelijk om in contact te komen met jullie? Ik kan nergens een contact formulier vinden.

Reageren is gesloten.