Parijs-Nice 2020 – Voorspelling etappe 1

Geplaatst door

Zondag 8 maart: Plaisir – Plaisir (154 km)

Of de eerste etappe van Parijs-Nice 2020 in een massasprint eindigt is nog maar de vraag. De rit start en finisht in Plaisir, een stadje ten zuidwesten van Parijs. Een pittig kasseiklimmetje (1,4 km à 7,8 %) op zo’n 4,5 kilometer voor de streep zou best eens roet in het eten van de snelle mannen kunnen gooien. Voor de avonturiers met een goede punch lonkt de eerste gele trui.

Parijs-Nice 2020 – laatste kilometers etappe 1
Parijs-Nice 2020 – profiel etappe 1

Parijs-Nice 2020: voorspelling etappe 1

Een pittig klimmetje met kasseien in de diepe finale? Dat is voor de Vlaamse voorjaarskanonnen, denkt de computer. Jasper Stuyven is topfavoriet met 100 datapunten, voor Peter Sagan (99) en Julian Alaphilippe (99). Ook Oliver Naesen (99), Philippe Gilbert (98) en Elia Viviani (97) maken veel kans. Onze eenhoorn: Ivan García Cortina (86), de rappe man van Bahrein-McLaren die ook een bergje en kasseien goed kan verteren.

De voorspelling van de 💻:

*** Jasper Stuyven, Peter Sagan, Julian Alaphilippe

** Oliver Naesen, Philippe Gilbert, Elia Viviani

* Zdenek Stybar, Yves Lampaert, Tiesj Benoot, John Degenkolb

🦄 Ivan García Cortina

*De eenhoorn is onze joker, lekker ouderwets op basis van gevoel

Parijs-Nice 2020 – voorspelling etappe 1