UAE Tour 2020 – Voorspelling etappe 5

Geplaatst door

Donderdag 27 februari: Al Ain – Jebel Hafeet (162 km)

De vijfde etappe van de UAE Tour 2020 is bijna een kopie van de derde etappe: vlakke aanloop en finish op de Jebel Hafeet (10,8 km à 6,6%). Adam Yates gaf daar een absolute demonstratie, die hem naast de winst ook stevig in de leiderstrui zette. De eerste achtervolgers, Tadej Pogacar (1.03 min) en Alexey Lutsenko (1.30 min), finishten op flinke achterstand. Het is dus voor de concurrentie vooral hopen op een mindere dag van de Brit om een gooi te doen naar ritwinst.

UAE Tour 2020 profiel etappe 5
UAE Tour 2020 – profiel etappe 5

UAE Tour 2020: voorspelling etappe 5

Ook de computer ziet Adam Yates (99 datapunten) als favoriet na zijn magistrale voorstelling op de Jebel Hafeet. Toch heeft het algoritme nog iets meer vertrouwen in Tadej Pogacar (103). Daarna volgen Alejandro Valverde (99) en Alexey Lutsenko (99). Ook Diego Ulissi (95), Rafal Majka (94), David Gaudu (94), Giulio Ciccone (92) en Wilco Kelderman (91) worden bij de eersten verwacht. Tot slot willen we nog een lans breken voor Eddie Dunbar. De 23-jarige Ier van Team Ineos rijdt sterk dit seizoen (al 6e in eindklassement Tour de la Provence) en gaat ook nu met de besten omhoog.

De voorspelling van de 💻:

*** Tadej Pogacar, Adam Yates, Alejandro Valverde

** Alexey Lutsenko, Diego Ulissi, Rafal Majka

* David Gaudu, Giulio Ciccone, Wilco Kelderman, Davide Formolo

 🦄 Eddie Dunbar*

*De eenhoorn is onze joker, lekker ouderwets op basis van gevoel

UAE Tour 2020 – voorspelling etappe 5