Omloop Het Nieuwsblad 2020 – Voorspelling

Geplaatst door

Eindelijk: tijd voor de Omloop Het Nieuwsblad! Dat moment dat Sporza live gaat en de renners zich klaarmaken voor de start in Gent, de korte interviews met de favorieten, de regendruppels op de lens van de camera, de straffe wind die de vlaggen doen schrap zetten… Een moment waar echte wielerliefhebbers maanden naar uitkijken. De opening van het Vlaamse voorseizoen opent traditiegetrouw met deze mini-Ronde van Vlaanderen, gaande over 220 kilometer van Gent naar Ninove over 9 kasseistroken en 13 pittige kuitenbijters.

Op de erelijst van de Omloop prijken grote namen, maar soms wint een (licht) verrassende renner. De reden: de piek van velen ligt later in het voorjaar. Meer richting april. Meer richting De Ronde. In 2014 en 2015 won Ian Stannard, in 2016 en 2017 was Greg van Avermaet de sterkste, in 2018 Michael Valgren en vorig jaar was het Zdenek Stybar die deze prestigieuze wedstrijd wist te winnen. De zwaarte van de Omloop mag niet worden onderschat; elke editie komt het rennersveld compleet uit elkaar geslagen aan de finish.

Omloop Het Nieuwsblad 2020 – profiel parcours

Omloop Het Nieuwsblad: voorspelling

Het belooft een editie te worden met veel regen en wind, als we de weervoorspellers mogen geloven. De computer houdt daar (nog) geen rekening mee, maar blij worden we er wel van. De topfavoriet voor de Omloop is tweevoudig winnaar Greg van Avermaet met 100 datapunten. De winnaar van vorig jaar, Zdenek Stybar (96), is een goede nummer 2. De andere favorieten volgens het algoritme: Philippe Gilbert (95), Alexander Kristoff (95), Yves Lampaert (95), Tim Wellens (93), Nils Politt (92), Oliver Naesen (92), Dylan Teuns (92) en Wout van Aert (91).

Toch is onze absolute topfavoriet niet door de computer bij de eersten voorspeld: Mathieu van der Poel (88). Hij heeft nog relatief weinig wedstrijden gereden en daarom een kleine data-achterstand. Maar daarvoor hebben we onze eenhoorn (joker) in het leven geroepen. Geniet allemaal!

De voorspelling van de 💻:

*** Greg van Avermaet, Zdenek Stybar, Philippe Gilbert

** Alexander Kristoff, Yves Lampaert, Tim Wellens

* Nils Politt, Oliver Naesen, Dylan Teuns, Wout van Aert

🦄 Mathieu van der Poel Niki Terpstra*

*De eenhoorn is onze joker, lekker ouderwets op basis van gevoel

Omloop Het Nieuwsblad – Voorspelling