UAE Tour 2020 – Voorspelling etappe 3

Geplaatst door

Dinsdag 25 februari: Al Qudra Cycle Track – Jebel Hafeet (184 km)

De derde etappe van de UAE Tour 2020 eindigt net als de vijfde etappe na een lange, vlakke aanloop bovenop de Jebel Hafeet. De klim is 10,8 km lang en heeft een gemiddeld stijgingspercentage van 6,6%. Alejandro Valverde won de laatste 2 aankomsten op de Jebel Hafeet: in 2018 voor Miguel Angel Lopez en Julian Alaphilippe en in 2019 voor Primoz Roglic en David Gaudu.

UAE Tour 2020 profiel etappe 3
UAE Tour 2020 – profiel etappe 3

UAE Tour 2020: voorspelling etappe 3

Niet de oude Spaanse meester Alejandro Valverde (97 datapunten), maar de jonge Sloveense kroonprins Tadej Pogacar (100) is volgens de computer de te kloppen man op de Jebel Hafeet. Ook Alexey Lutsenko (99) maakt nog iets meer kans op de zege dan Valverde, die nog niet écht in vorm lijkt te zijn. Andere mannen die we mogen verwachten: Emanuel Buchmann (92), Giulio Ciccone (92), Adam Yates (92), David Gaudu (91), Wilco Kelderman (91) en Diego Ulissi (93 – 5, omdat hij waarschijnlijk moet knechten voor teamgenoot Pogacar).

De voorspelling van de 💻:

*** Tadej Pogacar, Alexey Lutsenko, Alejandro Valverde

** Emanuel Buchmann, Giulio Ciccone, Adam Yates

* David Gaudu, Wilco Kelderman, Diego Ulissi, Wout Poels

 🦄 Rafal Majka*

*De eenhoorn is onze joker, lekker ouderwets op basis van gevoel

UAE Tour 2020 – voorspelling etappe 3