UAE Tour 2020 – Voorspelling etappe 2

Geplaatst door

Maandag 24 februari: Hatta – Hatta Dam (168 km)

Zonder twijfel de meest verraderlijke etappe van deze UAE Tour. Het gaat de hele dag op en af en de rit eindigt op de listige Hatta Dam. De Hatta Dam is een klim van slechts een kilometer, maar stijgt geleidelijk tot 14% op 100 meter voor de finish en vlak voor de lijn zelfs tot een piek van 17%. Vorig jaar zat de Hatta Dam ook in het parcours, toen won (licht verrassend) Caleb Ewan, voor Matteo Moschetti en Primoz Roglic.

UAE Tour 2020 profiel etappe 2
UAE Tour 2020 – profiel etappe 2

UAE Tour 2020: voorspelling etappe 2

Niet Caleb Ewan (85 datapunten), maar Alexey Lutsenko (99) maakt volgens de computer de meeste kans op de bloemen in etappe 2. De reden: het is gedurende de etappe meer op en af dan vorig jaar, waardoor de sprinters het nog moeilijker zullen krijgen. Andere gegadigden: Alejandro Valverde (99), Giulio Ciccone (95), Andrea Vendrame (94), Tadej Pogacar (90), Wilco Kelderman (88) en Emanuel Buchmann (88).

De voorspelling van de 💻:

*** Alexey Lutsenko, Alejandro Valverde, Giulio Ciccone

** Andrea Vendrame, Tadej Pogacar, Wilco Kelderman

* Emanuel Buchmann, Adam Yates, Caleb Ewan, David Gaudu

 🦄 Luka Mezgec*

*De eenhoorn is onze joker, lekker ouderwets op basis van gevoel

UAE Tour 2020 – voorspelling etappe 2