Cadel Evans Great Ocean Road Race – Voorspelling

Geplaatst door

Zondag 2 februari: Geelong – Geelong (171 km)

De Cadel Evans Great Ocean Road Race is een eendagskoers met start en finish in Geelong – een havenstad ten zuidwesten van Melbourne – en beschikt pas sinds 2017 over de WorldTour-status. Op de korte erelijst prijken namen als Nikias Arndt (2017), Jay McCarthy (2018) en Elia Viviani (2019). Opvallend: de winnaar kwam steeds uit een sterk uitgedund peloton. Dat komt mede door de steile Challambra Crescent (810 meter à 9,8%, maximaal 22%), met de top op 9,1 kilometer van de finish.

Cadel Evans Great Ocean Road Race – profiel

Cadel Evans Great Ocean Road Race – voorspelling

Ondanks de pittige finale verwacht het algoritme een strijd tussen de sprinters. Mannen als Sam Bennett (100 datapunten), Elia Viviani (96) en Caleb Ewan (94) moeten zo’n finale aankunnen. Bennett bewees in de Tour Down Under al in orde te zijn en bevestigde deze week nog maar eens door Race Torquay te winnen in een sprint. Hij klopte daar Giacomo Nizzolo en Alberto Dainese. Caleb Ewan moest in die wedstrijd verrassend lossen, wat voor ons een klein vraagteken bij hem plaatst. Ook is het afwachten hoe Viviani hersteld is van zijn val in de Tour Down Under.

De computer verwacht dat ook Nizzolo (90), Daryl Impey (86), Simone Consonni (83), André Greipel (82) en Marc Sarreau (82) voor de overwinning gaan meedoen. Wij zouden zelf nog een lans willen breken voor outsiders Dainese, Ryan Gibbons en Andrea Vendrame.

De voorspelling van de 💻:

*** Sam Bennett, Elia Viviani, Caleb Ewan

** Giacomo Nizzolo, Daryl Impey, Simone Consonni

* André Greipel, Marc Sarreau, Michael Mørkøv, Mads Pedersen

 🦄 Andrea Vendrame *

*De eenhoorn is onze joker, lekker ouderwets op basis van gevoel

Bekijk de daadwerkelijke uitslag van de Cadel Evans Great Ocean Road Race

Cadel Evans Great Ocean Road Race – voorspelling