Tour Down Under 2020 – Voorspelling etappe 5

Geplaatst door

Zaterdag 25 januari: Glenelg – Victor Harbor (149,1 km)

Of we een massasprint gaan krijgen in vijfde etappe van de Tour Down Under 2020 is nog maar de vraag. Op zo’n 20 kilometer van de finish in Victor Harbor moeten de renners een klim van 3,9 kilometer à 6% bedwingen. Ook volgt er in de laatste 6 kilometer nog een klein pukkeltje en is de laatste 1000 meter vrij technisch met een aantal haakse bochten. De rit van Glenelg naar Victor Harbor stond ook in 2017 (Ewan) en 2018 (Viviani) op het programma, maar het parcours lijkt meer op de etappe van Unwood naar Victor Harbor in 2016. Toen was de Australische puncheur Simon Gerrans de winnaar, voor Swift en Nizzolo.

Tour Down Under 2020 – aankomst etappe 5
Tour Down Under 2020 - profiel etappe 5
Tour Down Under 2020 – voorspelling etappe 5

Tour Down Under 2020 – voorspelling etappe 5

De computer voorziet – ondanks de tricky finale – een strijd tussen de rappe mannen. Caleb Ewan (100 datapunten) heeft deze Tour Down Under al 2 keer gewonnen en is ook nu de favoriet. Sam Bennett (97) zit kort achter de kleine Australiër volgens de data. Het gat naar Jasper Philipsen (91), Elia Viviani (90) en Andre Greipel (84) is aanzienlijk. Allemaal heren die wel een bergje over kunnen komen. Viviani is een twijfelgeval, gezien zijn valpartij in etappe 2. Hij sprintte in etappe 4 niet bij de eersten.

De voorspelling van de 💻:

*** Caleb Ewan, Sam Bennett, Jasper Philipsen

** Elia Viviani, Andre Greipel, Marc Sarreau

Daryl Impey, Giacomo Nizzolo, Simone Consonni, Michael Mørkøv

 🦄 Alberto Dainese*

Bekijk de daadwerkelijke uitslag van etappe 5 op ProCyclingStats

Tour Down Under 2020 – voorspelling etappe 5

*De eenhoorn is onze joker, lekker ouderwets op basis van gevoel