Tour Down Under 2020 – Voorspelling etappe 4

Geplaatst door

Vrijdag 24 januari: Norwood – Murray Bridge (152,8 km)

De langste etappe van deze Tour Down Under gaat over 152,8 kilometer van Norwood naar Murray Bridge. De laatste 40 kilometer zijn relatief vlak, daarvoor is het veel op en af. Zonder dat er echt geklommen hoeft te worden. Het moet wel heel gek lopen wil dit geen massasprint worden. Details over de finish: de weg loopt ligt omhoog en er zit een vervelende knik op 250 meter van de streep.

Tour Down Under 2020 – aankomst etappe 4
Tour Down Under 2020 - profiel etappe 4
Tour Down Under 2020 – profiel etappe 4

Tour Down Under 2020 – voorspelling etappe 4

We laten bij de berekening onder meer de vorm van de renners zwaar meewegen. Daarom is het niet heel verrassend dat de winnaar van de eerste massasprint hoog in de lijst staat: Sam Bennett van Deceuninck-Quickstep. Toch staat de kleine Australische sprintbom Caleb Ewan, die overduidelijk de rapste was op de lastige aankomst in Stirling, een plekje hoger. Elia Viviani hoort volgens het algoritme ook tot de favorieten, al is het de vraag of de Italiaan voldoende hersteld is van zijn valpartij in etappe 2. Let verder op Jasper Philipsen en good old Andre Greipel.

De voorspelling van de 💻:

*** Caleb Ewan, Sam Bennett, Elia Viviani

** Jasper Philipsen, André Greipel, Marc Sarreau

* Daryl Impey, Giacomo Nizzolo, Kristoffer Halvorsen, Simone Consonni

🦄 Erik Baška*

Bekijk de daadwerkelijke uitslag van etappe 4 op ProCyclingStats

Tour Down Under 2020 – voorspelling etappe 4

*De eenhoorn is onze joker, lekker ouderwets op basis van gevoel