Tour Down Under 2020 – Voorspelling etappe 3

Geplaatst door

Donderdag 23 januari: Unley – Paracombe (131 km)

We bouwen het lekker op deze Tour Down Under: etappe 1 was voor de pure sprinters (Sam Bennett), etappe 2 voor de rappe mannen die een heuvel op kunnen (Caleb Ewan) en etappe 3 voor de klimmers met een stevige punch. Want dat laatste type moet je wel zijn voor de aankomst op Torrens Hill (1,2 kilometer à 9,9%) in Paracombe. Na deze muur is het nog 300 meter naar de finish. De renners mogen hun klimbenen sowieso ombinden, want met ruim 2.600 hoogtemeters is dit toch een zeer lastige etappe te noemen.

De aankomst in Paracombe stond recentelijk al 2 keer eerder in het routeboek van de Tour Down Under. In 2015 won Rohan Dennis, voor Cadel Evans en Tom Dumoulin. Twee jaar later was Richie Porte de sterkste op Torrens Hill Road, voor Gorka Izagirre en Esteban Chaves. Zowel in 2015 als in 2017 waren de onderlinge verschillen aan de streep aanzienlijk, de renners kwamen druppelsgewijs binnen. Dennis en Porte maken ook dit jaar deel uit van het deelnemersveld.

Tour Down Under 2020 - profiel etappe 3
Tour Down Under 2020 – profiel etappe 3

Tour Down Under 2020 – voorspelling etappe 3

Met Richie Porte en Rohan Dennis als ex-winnaars in Paracombe heb je meteen 2 favorieten te pakken, al denkt het algoritme daar iets anders over. De beide heren staan relatief laag in de voorspelling. De computer denkt vooral aan andere geijkte namen als Diego Ulissi, Daryl Impey, George Bennett, Luis Leon Sanchez en Romain Bardet. Ook Simon Yates wordt in de top verwacht, maar dat is buiten de valpartij van gisteren gerekend. Als Yates al start, verwachten we ‘m niet bij de eersten. Andrea Vendrame en Nathan Haas zouden zomaar eens kunnen verrassen.

De voorspelling van de 💻:

 *** Diego Ulissi, Daryl Impey, George Bennett

** Luis Leon Sanchez, Romain Bardet, Simon Yates

* Andrea Vendrame, Nathan Haas, Matteo Cattaneo, Hermann Pernsteiner

🦄 Richie Porte*

Bekijk de daadwerkelijke uitslag van etappe 3 op ProCyclingStats

Tour Down Under 2020 – voorspelling etappe 3

*De eenhoorn is onze joker, lekker ouderwets op basis van gevoel